Dat het goed gaat op de woningmarkt is waarschijnlijk niemand ontgaan. Huizen gaan anno 2019 worden voor exorbitant hoge bedragen van de hand gedaan. Je zult je dus moeten afvragen hoe moeilijk het is om een je eigen huis te verkopen als veel huizen zichzelf praktisch verkopen. Naar mijn mening is dit zeker mogelijk, natuurlijk is dit niet zonder risico maar de tips in dit artikel zijn er om je hierbij te helpen. 

Je huis aanbieden 

Het begint natuurlijk allemaal met het te koop aanbieden van jouw woning. Uiteraard ga jij je woning aanbieden op de bekende woningwebsites. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat de foto’s in orde zijn. Ik raad aan om dit door een professionele fotograaf te laten doen. De foto’s zijn namelijk heel belangrijk, dit is namelijk de eerste indruk die de mensen krijgen van jouw huis. 

De bezichtiging

Het grote voordeel aan zelf je huis verkopen is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer en wie je bij je thuis uitnodigt voor een bezichtiging. Verder moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat alles tot in de puntjes verzorgt is. Het huis moet spik en span zijn. Dit houdt in dat alle rommel uit huis moet; tijd dus voor een grote opruiming. Het mag bijvoorbeeld echt niet zo zijn dat er ergens een wasmand staat met vuile was. Naast opgeruimd moet het huis ook schoon zijn. Ook moet je ervoor zorgen dat je een neutrale inrichting hebt, je kunt bijvoorbeeld meubels tijdelijk huren om voor een neutrale inrichting te zorgen. 

De prijs 

De prijs bepalen van jouw geliefde huis kan lastig zijn, je moet het heel zakelijk kunnen bekijken. Een objectieve mening is namelijk van groot belang bij het verkopen van je huis verkopen zonder makelaar. Het is dan ook aan te raden om een onafhankelijk iemand te raadplegen die even met je kan kijken en een objectieve mening kan vormen.