Een perfect feestje willen organiseren voor je klusbedrijf? Hoe ga je dat doen en waar moet je allemaal aandenken? Met deze tips ben jij klaar voor het organiseren van een mooi en perfect feestje.

Budget en datum bepalen

Voor een goed feest is het belangrijk te weten hoeveel geld je maximaal uitgeven. Zo geef je een goede basis aan je feest en weet je precies hoeveel je kan uitgeven. Hierbij is het verstandig na te denken over hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Mocht je binnen je budget nog steeds geld over hebben is er altijd nog mogelijk extra mensen uit te nodigen.

Tegelijk bij het bepalen van het budget kijk je ook naar een datum, vaak kijk je daarbij of iedereen een beetje kan, geen speciale gelegenheden zijn. De datum draagt ook bij aan de kosten aangezien het weekend vaak een duurdere optie is.

Uitnodiging

Belangrijk ding is de uitnodiging naar je gasten toe. Ook hierin heb je veel keus hoe je de mensen wilt uitnodigen. Wil je via een leuke brief/kaart of ga je voor een leuk whatsapp berichtje?

Locatie

Eén van de belangrijkste dingen is het bepalen van de locatie waar je het feest wilt houden. Ga je voor het bedrijfsterrein of een externe locatie? Zeker in deze tijd is het goed hierover na te denken aangezien corona-protocol ook een grote rol speelt. Maar als je het bij je bedrijf viert let op genoeg ruimte voor je gasten en staan jullie buiten, denk je dan wel aan een aluhal tent? Een aluhal zorgt voor een goed tuinfeest waarbij je temminste niet nat wordt. Deze alu tent kan je ook koppelen aan je huis waardoor je niet buiten hoeft te komen. Eén van de voordelen is dat je gasten niet nat worden en je kan deze aluhal tent goed versieren om een goede sfeer op je feest neer te zetten. Ook is het belangrijk genoeg zitruimte voor je gasten te hebben. Zeker met eten is het erg vervelend heel de tijd te moeten staan, dus denk ook aan de extra klapstoeltjes enz. Een aluhal huren kan je gemakkelijk online doen bij een gerenommeerd bedrijf.

Drank en eten

Het is belangrijk een goede berekening te maken met wat nuttigen mijn gasten en hoeveel moet ik inslaan. Gemiddeld moet je uitgaan van elk half uur één consumptie. Daarom is het goed altijd iets meer in te slaan waardoor je nooit te weinig hebt. Het voordeel van bijvoorbeeld een slijterij is dat je vaak afspraken kunt maken over het terugbrengen van te veel drank waardoor je nooit te weinig hebt. Ook op het gebied van eten moet je goed opletten. Blijven mijn gasten eten? En wil ik hapjes zelf maken of laat ik dit doen door een extern bedrijf? Allemaal essentiële zaken waar goed over nagedacht moet worden.

Muziek

Om je feest wat meer sfeer te geven kan je ervoor kiezen om muziek te draaien of te laten draaien. Je kan heel eenvoudig wat speakers aansluiten op muziekinstallatie. Ook kan je kiezen voor het inhuren van een dj of een bekende van je. Hierdoor heb je altijd livemuziek en weetje zeker dat je op dat gebied niks meer hoeft te regelen. Zo zie je dat het regelen van een goed feest toch wel wat voorbereiding vergt en dus wel echt voorbereid moet worden aangezien het allemaal anders in de soep loopt. Met deze tips moet het zeker wel goed komen en zal jij een spetterend feest neerzetten.