Er komt veel kijken bij je verhuizing. Het is waarschijnlijk een spannende ervaring voor je, dit artikel hoopt er dan ook voor te zorgen dat uw verhuizing foutloos verloopt en zodat u ook na de verhuizing niets vergeet. Misschien is het handig om van te voren een verhuischecklist op te stellen om zo nu en dan de details te bekijken.

Belangrijkste factoren om in je achterhoofd te houden voor de verhuizing

Na het kopen/huren van je nieuwe huis is het handig om ramen en deuren op te meten en de meterkast te inspecteren om er bekend mee te worden. Bekijk ook de aansluitingen en de locaties van deze aansluitingen. Tot slot is het belangrijk om er achter te komen wat de voorschriften/huisregels zijn bij het huis.

Vergeet na aankoop/huren van het huis jezelf niet in te schrijven bij de nieuwe gemeente indien van toepassing. Bekijk ook parkeeropties in de buurt, check even waar het gemeentehuis zit, want daar moet je gegarandeerd nog langs, en het is handig om te weten waar winkels/apotheken etc. zitten.

Het is belangrijk om bijtijds te bepalen of je de verhuizing zelf gaat doen of dit gaat laten doen, beide hebben voor- en nadelen. Ga je in een appartement wonen? Dan heb je waarschijnlijk een verhuislift nodig, denk hier dus goed over na van tevoren.

Vergeet voor je verhuizing ook niet de afsluiting van je gas, elektriciteit en water door te geven aan desbetreffende leveranciers.

De verhuizing

Op de dag van de verhuizing is het handig om lunch/avondeten vooraf te regelen, daar zal je niet veel energie voor over hebben na afloop. Bij je oude huis is het wel zo aardig om alles even schoon te maken en alles af te sluiten voordat je de sleutel aan de nieuwe eigenaar overhandigt.

Bij het inladen is het belangrijk om breekbare spullen goed vast te zetten en er niet te veel gewicht op te zetten, het laatste wat je wil zien als je de verhuisdoos uitpakt is gebroken servies of een kapotte spiegel. Let er ook op wat je als eerste binnen zet in het nieuwe huis, van belangrijkste spullen naar minst belangrijke, het zal niet de eerste keer zijn dat een verhuisdoos uit de vrachtwagen wordt gestolen namelijk.

Na de verhuizing

Tot slot is het verstandig om na de verhuizing adreswijzigingen zo snel mogelijk door te geven, zodat je dit niet vergeet en dus ook niet in de problemen komt. Als je een verhuisbedrijf hebt ingehuurd voor de verhuizing en er blijken spullen beschadigt/gestolen te zijn tijdens de verhuizing dan kan je dit melden aan het verhuisbedrijf voor eventuele vergoeding.

Hopelijk heeft dit artikel er voor gezorgd dat je goed voorbereid bent op je verhuizing!