Wanneer u als horecaondernemer problemen heeft met uw vriescel, dan kan dit forse gevolgen hebben voor het aanbod dat u uw klanten kunt doen. Daarom is het belangrijk dat het onderhoud van uw koel- en vriesinstallatie goed wordt uitgevoerd. Voor een groot gedeelte kunt u dit zelf doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de afsluitstrips van de deur, het vrijhouden van de vloer en het regelmatig schoonmaken van de motor van de vriescel. Toch is er soms groter onderhoud nodig om de vriescel optimaal te laten werken.

Defecten voorkomen en efficiƫntie verhogen

Na het kopen van een vriescel kunt u verwachten dat de koelcel lange tijd blijft functioneren. De eerste periode zal dit ook op het hoogst denkbare niveau zijn. Maar na verloop van tijd zal de motor vuil worden (zuigt onder andere stof aan) en zullen de strips niet helemaal meer afdekken. Dan is het goed om allereerst zelf de makkelijke werkzaamheden uit te voeren om de efficiƫntie weer op het gewenste niveau te krijgen. Eens in de zoveel tijd is het compleet onderhouden van de vriescel echter aan te raden. Op die manier voorkomt u defecten aan de koeling en daarmee weigering op momenten dat u dit niet kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan de week voor kerst of tijdens hoogzomer wanneer alles goed gekoeld moet blijven. Juist op dergelijke momenten is het belangrijk dat u kunt vertrouwen op uw apparatuur.

Een gecertificeerde koel-expert helpt u hier graag bij! Deze expert doet vanaf het aankoopmoment van de vriescel regelmatig checks en geeft advies hoe u de vriescel op een hoog niveau kunt laten draaien. Bovendien vervangt hij belangrijke onderdelen zodat de levensduur van de vriescel zo hoog mogelijk blijft!