Er is een ding dat alle werkende mensen gemeen hebben: iedereen wil het bedrijf waar zij deel van uitmaken op de kaart zetten. Of dit nu is omdat je zojuist je eigen zaak hebt opgestart en alle publiciteit die je te pakken kunt krijgen nodig hebt, of dat je als zoveelste generatie terecht komt bij een multinational en wilt blijven presteren zoals de velen die je voor gingen. Misschien wel een van de belangrijkste mogelijkheden daartoe is het hebben van een bedrijfsnaambord. Niet alleen weet men dan waar ze je kunnen vinden, het kan een precieze reflectie zijn van waar jij en je bedrijf voor staan.

Materiaalopties

Dit proces begint met het bepalen van de grootte en vorm van het bord. Dan volgt de keuze voor materiaal. Aangezien dat is waar het hele bord uit zal gaan bestaan, is dit de grootste eigenschap die moet kloppen. Het meest gangbare materiaal is waarschijnlijk aluminium, eenvoudig, strak en weerbaar. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van plexiglas? Dat gaat zeker net zo lang mee en dankzij het feit dat het doorzichtig is heeft het een sjieke maar toch ingetogen uitstraling. Wanneer je echt meteen alle aandacht wilt vangen kies je natuurlijk voor messing, dat met een goudkleurige glans geen twijfel laat bestaan over wie hier het beste raad weet met problemen. Andere opties zijn onder andere hout, RVS of gravoglas, ieder met hun eigen charmes.

Zonder typefouten

Vervolgens moet er beslist worden welke tekst op het bord komt te staan en hoe dat daar in het juiste lettertype op terecht gaat komen. Graveren kan op een heel aantal verschillende manieren, onder andere met een frees. Hierbij wordt de tekst als inkepingen in het materiaal opgeschreven, wat direct een mooi aspect toevoegt aan de vormgeving. Wanneer het gewenst is dat het bord een egaal oppervlakte blijft, kan gekozen worden voor lasergraveren. Niet alleen geeft dit een heel professionele look, de tekst zit in het materiaal gebrand, waardoor die niet zal gaan vervagen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat men na een paar jaar je bedrijf alsnog voorbij loopt. Zoek je meer tips voor ondernemers? Ga dan naar de website van De Slimme ondernemer.