Het is nou eenmaal zo, na een bepaalde tijd is je tuin gewoonweg niet zo mooi meer. Dit kan komen doordat je er zo gewend aan bent geraakt dat het saai is geworden, of de tuin is door de jaren heen gewoon een beetje verminderd. Dit artikel geeft je een aantal ideeën om je tuin op te fleuren.

Een steiger aan het water

Indien je aan het water woont is het wellicht een leuk idee om een steiger aan het water te (laten) bouwen, zo kan je op warme dagen gezellig aan het water zitten met vrienden en familie. Een steiger zorgt voor een leuke sfeer en is ook nog verder uit te breiden, bijvoorbeeld met leuk tuinmeubilair. Zorg er wel voor dat de steiger niet te ver over het water heen gaat, daar wil de plaatselijke gemeente nog wel eens moeilijk over gaan doen.

Een tuinhuis

In het geval dat je op zoek bent naar een passende plek om je gereedschap, grasmaaier en fiets op te bergen is het wellicht een leuk idee om een tuinhuisje te bouwen of te laten bouwen. Een tuinhuisje hoeft bovendien niet eens heel veel ruimte in te nemen, maar dat ligt natuurlijk aan je eigen wensen. Let er op dat je het tuinhuisje op een goede plek in je tuin plaatst, het is niet handig om op de enige plek zon in je tuin een tuinhuisje te gaan plaatsen, dan zal je waarschijnlijk spijt krijgen.

Een veranda

Een veranda is leuk in vrijwel elke tuin, met een veranda kan je namelijk in elk seizoen optimaal genieten van je tuin! In veel gevallen wordt zo’n veranda direct aan het huis geplaatst, maar als je weinig ruimte hebt aan het huis of je hebt er gewoon geen behoefte aan is het zelfs mogelijk om een vrijstaande veranda te laten plaatsen. De meeste veranda’s worden op maat gemaakt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over of deze wel in je tuin past.