Hoewel er steeds meer gebruik gemaakt wordt van kunstgrasvelden, zijn er ook nog steeds veel sportvelden van natuurgras. Deze velden moeten regelmatig gemarkeerd worden om de sport goed uit te kunnen oefenen. Om het veld te markeren is het belangrijk om kwalitatieve lijnmarkeringsproducten te hebben. In dit artikel nemen we u mee in een aantal producten die hierbij essentieel zijn en stellen we u voor aan Milati, de grasspecialist voor sportvelden.

Lijnmarkering machines

Een belijningsmachine is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In goedkope en duurdere uitvoeringen. Voor de kleine verenigingen volstaat een goedkope lijnmarkering machine, maar voor de grotere clubs is het belangrijk dat de lijnen kaarsrecht getrokken worden. De variaties hierin zijn uiteenlopend. Veel machines helpen zelf al redelijk goed bij het recht trekken van de lijnen, zodat het niet alleen aankomt op degene die de belijning aanbrengt.

Lijnmarkering

Naast de belijningsmachine is het ook belangrijk om goede lijnmarkering te hebben. Het is zonde wanneer er tijd gestoken is in het aanbrengen van de belijning en dat het na een wedstrijd of een regenbui alweer verdwenen is. Daarom biedt Milati goede lijnmarkering aan die langere tijd blijft zitten en alleen door maaien verwijderd wordt.

Kooimaaiers

Over dit maaien gesproken, hier ligt voor voetbalclubs vaak ook nog veel ruimte tot verbetering. Een kooimaaier kan hierin het verschil maken. Met een kooimaaier wordt het gras goed afgesneden zodat het de groei bevordert en het gras bovendien volledig egaal wordt gemaakt. Dit is minder goed te realiseren met een grovere grasmaaier. Daarom gebruiken grote clubs bijna altijd een kooimaaier ter afwerking.