De natuur is heerlijk – zo lang hij buiten blijft. Insecten en andere beestjes die je huis binnenkomen kunnen je tot wanhoop drijven. Muggen die je wakker houden in de nacht, wespen en vliegen die je limonade proberen te stelen, of griezelige spinnen die je woonkamer willen kraken.

Deze kriebeldiertjes zie je liever waar ze thuishoren, namelijk buiten je woning. De beste manier om ze daar te houden is het (laten) installeren van goede horren in je ramen. Daarmee kan je die gewoon lekker open zetten om je huis te laten afkoelen en door te luchten. Zonder dat je constant bedacht hoeft te zijn op zesvoetige insluipertjes!

Wat voor soorten horren zijn er?
Er zijn tegenwoordig horren voor elke raam en deur in huis verkrijgbaar. Je kan kiezen voor een standaardoplossing of voor een maatwerkproject. De populairste horren zijn:

-Een vaste hor bestaat uit een stevig frame met gaas, dat voor of in het raamkozijn wordt geplaatst. Een vaste hor kan je makkelijk aanbrengen en weer weghalen.
Plisse horren zijn gemaakt van een flexibel gaas dat makkelijk opvouwt en dus snel weggetrokken kan worden.
-Rol horren kan je net als een rollende zonwering snel oprollen. Je kan kiezen voor een rolhor die horizontaal of verticaal opgerold kan worden.

Horren zijn er voor alle ramen
Tegenwoordig kan je voor bijna elk soort raam een hor laten aanbrengen. Horren kan je voor bijna elk soort raam gebruiken, wat de maten ook zijn. Een vakman kan een hor helemaal op maat maken en aanpassen op de dimensies van je raam. Zelfs voor afwijkende vormen zoals ruiten en zeshoeken zijn er oplossingen beschikbaar. Inzet- en voorzet horren zijn er voor dakramen, draairamen en kiepramen. En wil je je deuren ook van horren voorzien? Voor een deur zijn er openslaande, schuifbare of vaste deurhorren, waarmee jij wél en ongedierte niet makkelijk naar binnen komt.

Zelf een hor monteren of de klus uitbesteden?
Natuurlijk kan je zelf een hor proberen te monteren. Maar dat luistert nogal nauw, en als je ergens een spleet overhoudt, kunnen vliegen en ander ongedierte nog steeds naar binnen komen. Een vakman meet ter plekke nauwkeurig de juiste maten van je ramen op. Daardoor krijg je een hor op maat die perfect past en professioneel gemonteerd wordt. Goede redenen dus om de klus door een vakman te laten uitvoeren. Als je een oplossing zoekt voor de beestjes in huis, dan kan je beter kiezen voor een oplossing van kwaliteit!