We zijn steeds meer thuis. En omdat we steeds meer thuis zijn doen we ook steeds meer aan ons interieur. Die ene kamer een opknapbeurt geven, een nieuwe frisse kleur op de muren en soms gooien we het hele interieur om. Maar er is meer dat je kunt doen om je woning een nieuwe look te geven. Ongeacht hoeveel ruimte je hebt, een scheidingswand biedt perspectief. Hierdoor creëer je niet alleen meer diepte in de ruimte maar kan het ook nog eens dienen als eyecatcher wanneer we een scheidingswand maken met wandpanelen. Er zijn in ieder geval drie manieren om een scheidingswand met wandpanelen te maken. En, hoe afgezaagd het misschien ook begint te klinken, “meten is weten”. Dus meet voordat je aan de slag gaat eerst op hoeveel loopruimte je vrij wilt houden en hoe groot de scheidingswand moet gaan worden.

Eenvoudig zelf te doen
Een scheidingswand plaatsen is vrij eenvoudig, wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ga ervan uit dat geen enkele muur 100% recht is zodat je niet voor verassingen komt te staan. Wil je een scheidingswand maken met wandpanelen die later makkelijk te verwijderen is? Dan kun je met een aantal houten balken een frame maken. Bevestig om een houten balk op de vloer en aan het plafond en plaats een houten balk aan beide uiteinden. Meet vervolgens goed uit waar de overige balken moeten komen zodat je de wandpanelen daar tegenaan kunt monteren. Zo heb je een stevig frame die mooi is afgewerkt met fraaie wandpanelen die extra sfeer en vorm geven aan jouw interieur. Gebruik je wandpanelen waar je doorheen kunt kijken? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt er voor kiezen om het houten frame dat je hebt gemaakt dicht te werken met gipsplaten en daar de wandpanelen tegenaan te monteren óf je kunt het frame open laten zodat die de ruimte niet volledig afsluit. Voor een extra afwerking kun je er dan nog voor kiezen om ledverlichting aan te brengen tussen de panelen voor een extra luxe uitstraling. Als je een scheidingswand met wandpanelen wilt maken dat extra stevig is en niet wordt weggehaald dan kun gipsblokken gebruiken. Bevestig dan, afhankelijk van de ondergrond aan de vloer een u-profiel waarin je de eerste laag verlijmt zodat deze altijd stevig blijft staan.

Eindeloze mogelijkheden
een scheidingswand maken van wandpanelen op zichzelf is dus vrij gemakkelijk te doen. Het is een makkelijke en betaalbare oplossing om jouw woning net dat beetje extra’s te geven. Wandpanelen komen er in verschillende soorten en maten en de design mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Of je nu iets eigentijds, klassieks of moderns wilt hebben, wandpanelen zijn de ideale oplossing.

Bron: www.123vrijwonen.nl