Als je een huis gaat bouwen, een bestaande woning gaat verbouwen of je gaat binnenkort in je nieuwe huis wonen, dan moet je over veel dingen nadenken. Hoe ga je het inrichten en welke stijl wil je in je woning terug laten komen? Veel elementen in huis kun je gedurende de tijd gemakkelijk aanpassen. Met meubels en accessoires kun je heel eenvoudig een bepaalde stijl creƫren. Een element wat je niet gemakkelijk kunt aanpassen, is de vloer. De vloer kies je vaak in het begin, en als je huis eenmaal is volgezet is niet het zo simpel om je vloer nog aan te passen. Kies daarom van te voren goed welk soort vloer je gaat leggen in je huis. Kies je voor een tegelvloer, een laminaatvloer, of gooi je het over een andere boeg en kies je voor een gietvloer?

Professionals in het leggen van vloeren

Vandaag de dag zijn er steeds meer bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leggen van gietvloeren. In tegenstelling tot een aantal gietvloeren is het niet aan te raden om een gietvloer zelf aan te leggen. Een gietvloer bestaat namelijk uit verschillende lagen die een bepaalde tijd moeten uitharden, waarna de volgende laag er heel secuur overheen gegoten moet worden. Dit is vakwerk waar een vloerenspecialist je heel goed bij kan helpen. Deze specialist kan je ook adviseren in welke type gietvloer het beste bij jouw wensen en stijl past. Er zijn namelijk wat hardere vloeren die bijvoorbeeld in industriƫle omgevingen gebruikt wordt, en wat meer flexibele vloeren die gebruikt worden in leefomgevingen.

Overal in huis toepasbaar

Het grote voordeel van een gietvloer is de veelzijdigheid. Een gietvloer past vrijwel in iedere ruimte van het huis. Zo kan het de huiskamer een hele strakke en moderne look zijn, maar kan het ook een hele praktische oplossing zijn voor in de badkamer. Een gietvloer kan namelijk voorzien worden van een speciale coating waardoor de vloer geheel waterdicht wordt. Ideaal om dus te gebruiken voor de doucheruimte. Naast de badkamer past het ook prima op een slaapkamer of zelfs in de garage. De vloer is onderhoudsvriendelijk, kan tegen een stootje en gaat jaren mee. Als je de vloer laat leggen door een echte vakman, dan heb je jaren plezier van deze vloer.