Weg met die oude douche: hier vindt je tips voor een budget badkamer. Een goed idee begint vaak onder de douche, of dat nou in een dure badkamer of budgetbadkamer is. En natuurlijk geeft een lekkere douchebeurt ook frisse energie. Om aan een tentamen te werken, lekker te gaan slapen of juist fris op te staan. Maar wat als je badkamer bijna van ellende uit elkaar valt? Je kunt natuurlijk je huisbaas bellen, maar grote kans dat die je met een kluitje in het riet stuurt. Het kan ook dat je een huis met vrienden huurt en dan moet je het sowieso zelf oplossen. De vraag is: hoe pak je dit aan en hoe zorg je dat je studentenbadkamer er snel weer spic en span uitziet voor een vriendelijke prijs?

Verbouwkosten delen

De goedkoopste oplossing is natuurlijk om je huisbaas de badkamer op te laten knappen maar grote kans dat hij daar geen zin in heeft. Je kunt ook een regeling met je huisbaas proberen te treffen: jullie betalen allebei een deel. Misschien komt hij je dan tegemoet zodat jij fris en fruitig aan je ochtend, tentamen of avondje uitgaan kan beginnen. Heb je geen huisbaas? Dan moet je natuurlijk zelf op zoek gaan naar de beste oplossing voor een budget badkamer. Vraag ouders om een financiële bijdrage te leveren.

Goedkope douche

Zijn je douchedeuren niet meer te redden? Bekijk dan eens de douchedeuren van Sanitairtotaal. Voor € 185,- heb je namelijk al een nieuwe douchedeur . De douchedeur is voorzien van een duidelijke handleiding zodat het installeren van de budget badkamer. Is de complete douche aan vervanging toe? Een douchecabine, inclusief deuren en douchebak heb je ook al voor € 185,-. Als je met vijf mensen in een huis woont, heb je dus al een nieuwe douchecabine voor € 37,- per persoon. Je hebt tijdens een avondje uitgaan vast wel eens meer geld uitgegeven. Samen met je huisgenoten kun je van jullie schimmelpaleis weer een badkamer maken, met een beetje hulp van Sanitairtotaal. Zet gezamenlijk even de schouders eronder, zorg dat je desnoods een paar uurtjes extra kan werken om die € 37,- binnen te halen en je kunt weer genieten van een heerlijke douche.

Stap voor stap verbouwen

Is er meer nodig dan alleen een douchecabine? Ook dan kun je terecht bij Sanitairtotaal. Misschien is een hele badkamer in één keer vervangen wat lastig, dus je kunt ook elke maand een onderdeel vervangen. Spreek duidelijk met je huisgenoten af wat echt prioriteit heeft, en welke onderdelen wat minder. Je kunt bijvoorbeeld elke maand gezamenlijk een onderdeel kopen. Op die manier heb je binnen een paar maanden toch die budget badkamer waar je eindelijk normaal kunt douchen.

Overige tips

Nog even een tip: vervangen is vaak goedkoper dan het blijven repareren van oude onderdelen. Vervang als je
badkamer verlichting met led lampen. Led licht kan goed tegen vochtige ruimtes en bovendien is de levensduur vele malen langer dan een gloei- of halogeenlamp. Led gaat circa 30.000 branduren mee terwijl een gloeilamp slechts 2.000 branduren mee gaat. Hiermee bespaar je op de energierekening en geef je betaal en eenvoudig je badkamer een verzorgde uitstraling. Je bent tenslotte een student, dus hoe meer geld je bespaart, hoe beter.