Er is een ware hype ontstaan in Nederland namelijk de boomhut! Veel voornamelijk ouderen kennen de boomhut uit hun jeugdtijd. Ze waren vroeger uren bezig met het maken van een boomhut. Planken werden opgehaald bij de plaatselijke bouw of bij hun ouders in de schuur. Gereedschap en spijkers erbij en het bouwen kon beginnen. Wanneer de boomhut klaar was dan kon men deze gebruiken als “clubhuis” om samen te komen. Het was vaak een hele strijd welke groep de mooiste en grootste boomhut kon bouwen. Tegenwoordig zie je niet of nauwelijks nog boomhutten in het openbaar. Dit komt doordat de jeugd tegenwoordig andere interesse heeft en dat de plaatselijke autoriteiten een stuk strenger zijn geworden.

Boomhutten in alle soorten en maten

Tegenwoordig zie je wel steeds meer boomhutten bij mensen in de tuin. De boomhut wordt gebruikt als speelparadijs voor de jeugd. Er zijn verschillende soorten boomhutten te krijgen. Men noemt het een boomhut maar in veel gevallen gaat dit niet helemaal op. De boomhut is vaak een huisje die door middel van één of meerdere palen ruim boven de grond uitsteekt. In slechts enkele gevallen hangt de hut daadwerkelijk in de boom.

Een boomhut kopen

De boomhutten worden in de meeste gevallen door een bouw of klusbedrijf aangeleverd en geplaatst. Of het algemeen zijn dit standaard pakketten die geïnstalleerd moeten worden. In enkele gevallen gaat het om een maatwerk boomhut. Er zijn een aantal klus en bouwbedrijven die een speciaal boomhut installatieteam in dienst hebben. Zoals eerder gezegd zijn er veel verschillende boomhutten te kopen. Ook de prijzen verschillen flink. De goedkoopste boomhutten zijn verkrijgbaar inclusief installatie vanaf 700 euro.

Er worden niet alleen boomhutten gebouwd in de tuinen bij de mensen thuis, maar ook in vakantieparken. Ze worden dan gebruikt om er een vakantie in te vieren. Dit soort boomhutten zijn een stuk groter en dus ook duurder dan de hutten voor particulieren!