Net een nieuwbouwwoning gekocht, of heeft u er een op het oog? Bijvoorbeeld bij een van de vele nieuwbouwprojecten in Nederland? Dan weet u hoogstwaarschijnlijk ook dat u de afwerking van uw (toekomstig) nieuwe huis volledig kunt aanpassen aan uw eigen wensen. Dit artikel heeft als functie om u te helpen bij de afwerking van het huis verstandige keuzes te maken.

Wat u absoluut niet moet doen bij de afwerking

Voordat we verder gaan in wat wél verstandig is om te doen bij de afwerking, is het handig om eerst vast te stellen wat u niet dient te doen. Het is niet handig om meerdere partijen te betrekken bij de afbouw, dit zorgt voor verwarring onder de partijen en kan betekenen dat uw huis niet helemaal naar wens afgewerkt wordt. Dit is een situatie waar u waarschijnlijk echt niet in wilt zitten, aangezien een huis op lange termijn is en het behoorlijk vervelend kan zijn om te wonen in een huis waar u niet tevreden mee bent. Er zijn verscheidene partijen die gespecialiseerd zijn in alle soorten afwerkingen.

Waar dient u op te letten

Bij het vinden van een bedrijf dat uw huis gaat afwerken is het belangrijk om alle details van de desbetreffende afwerking in uw hoofd te hebben. Goed contact met uw gekozen partij is essentieel voor een concrete planning. Dit zorgt er ook voor dat misverstanden grotendeels vermeden worden of in ieder geval snel opgelost worden.

Let ook goed op de prijzen van de verschillende afbouw-bedrijven, deze kunnen namelijk erg verschillen. Zorg er voor dat u niet alleen naar prijs kijkt, want u wilt natuurlijk geen lage kwaliteit opgeleverd krijgen. Daarom zijn klantenbeoordelingen erg belangrijk om van te voren naar te kijken, kwaliteit is belangrijk!