Heb jij pas een nieuwe auto gekocht? Dan wil je hier waarschijnlijk goed voor zorgen. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe auto binnen de kortste keren onder de krassen zit. Daarom hebben we hier een paar tips voor een goede verzorging van je auto. Zo kun je er lang plezier van hebben!

Auto wassen

Als je je auto regelmatig schoonmaakt, blijft de lak in optimale staat. Maar tijdens het wassen kunnen er ook krassen ontstaan, wat natuurlijk zonde is. Daarom is het belangrijk om een aantal punten in gedachten te houden tijdens het wassen van je auto. Zo moet je ervoor zorgen dat je geen zand uitsmeert over je auto. Dit doe je door gebruik te maken van een microfiberhandschoen, en niet van een spons. In een spons kan namelijk zand ophopen. Ververs ook regelmatig je sopje in de emmer, hierin blijft namelijk ook zand achter. Verder is het verstandig om je auto over de lengte te wassen, en niet in cirkels. Door je auto in draaiende bewegingen te wassen, veroorzaak je namelijk cirkels die in het zonlicht te zien zijn. Als je gebruik maakt van een hogedrukspuit dien je deze op voldoende afstand van je auto te houden. Ten slotte maak je je auto droog met een hele zachte droogdoek.

Carport laten plaatsen

Ook is het belangrijk dat je auto beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden. Dit doe je door je auto in de garage te zetten. Ben je niet in het bezit van een garage? Dan kun je ook een carport laten plaatsen. Het voordeel van een carport is dat deze goedkoper is dan een garage, multifunctioneel werkt en dat er minder sprake is van condensatie.

Autowax

Met autowax bescherm je je auto en kun je kleine krasjes in de lak zelf verwijderen. Ten eerste is het van belang om de juiste autowax te kiezen. Heb je een licht verweerde lak, is deze verweerd door vogeluitwerpselen, is de lak sterk verweerd of heb je juist een lak met kleine krasjes van takken en nagels? Voor elk probleem bestaat een passende autowax. Als je de juiste hebt gevonden, is het een kwestie van polijsten en waxen. Verkijk je niet op het werk van het polijsten! Het waxen is meestal vrij makkelijk, namelijk aanbrengen, in laten trekken en uitpoetsen. Het is belangrijk om dit heel dun te doen.

Banden en velgen

Ook de banden en velgen moeten goed verzorgd worden. Dit doe je door de banden te behandelen met bandenzwart. Hierdoor komen ze er niet alleen gloednieuw uit te zien, ze gaan ook nog eens langer mee! De velgen dienen ook goed behandeld te worden, hier bijt namelijk remslijpsel in vast. Het reinigen hiervan doe je met een velgenreiniger.