De mogelijkheden met behangen zijn steeds uitgebreider. En dat gaat tegenwoordig verder dan een brede kleurkeuze. De materialen, maar ook opdrukken zelf worden namelijk steeds uiteenlopender. Wat dacht u bijvoorbeeld van magneetbehang? Of wat te denken van behangpapier dat speciaal voor u wordt gemaakt op basis van een foto die u online uploadt? Dit geeft wel aan dat er erg creatieve creaties kunnen worden gerealiseerd met behulp van behangpapier. Maar dan komen we bij de grote vraag: kunt u zelf eigenlijk wel behangen? Of moet u op zoek naar een klusbedrijf voor het aanbrengen van behang?

Behangen is goed te doen

Behangen is niet heel erg lastig. Het komt echter wel vrij nauwkeurig en er zijn wat belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden. Zeker als u werkt met patronen of een foto is het erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden dat alles netjes door moet lopen. Een patroon dat halverwege stopt of een foto die ergens deels wordt afgesneden, ziet er namelijk niet erg netjes uit natuurlijk. Verder is het aan te raden om netjes met potlood aan te geven waar de eerste baan behang of zelfs alle banen beginnen. Daarnaast is het eigenlijk afhankelijk van het type behang wat u dient te doen. Zo is het bij ‘normaal’ behangpapier gebruikelijk om het behang in te smeren met lijn, terwijl de lijm bij renovlies enkel op de muur aangebracht dient te worden. Laat u hier dus goed over inlichten.

Toch geen tijd of zin?

Heeft u toch geen tijd of zin om te behangen? Of vreest u dat u de kennis en handigheid niet in huis heeft om het zelf te doen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een gespecialiseerd bedrijf of naar een klusbedrijf. Natuurlijk kunt u ook altijd even wat bekenden die er ervaring mee hebben lief aankijken, want er zijn vaak meer mensen bereid om te helpen dan u in eerste instantie denkt.