Werkschoenen worden veel gedragen, omdat dit vaak verplicht is of men ziet de voordelen in van de veiligheid die werkschoenen met zich meebrengen. Ook werkbroeken zijn erg populair onder klussers en dat komt omdat werkbroeken erg functioneel zijn en uw knieƫn goed beschermen. Werkjassen en andere werkkleding daarentegen worden niet veel gedragen en dat is best gek.

Een warme werkjas

De mensen die een werkjas dragen werken buiten en Nederland is niet altijd even warm. Het is dus belangrijk dat een werkjas warm is. Werkjassen zijn vaak voorzien van elastische boorden zodat er geen gure wind naar binnen komt en vaak zijn werkjassen gewatteerd en dat houdt je natuurlijk lekker warm. Naast dat het vaak koud is in Nederland, regent het ook vaak dus werkjassen moeten wel waterdicht zijn. Mocht het dan gaan regenen is het ook wel prettig als je een capuchon hebt.

Een functionele werkjas

Naast dat werkjassen je warm houden, moeten ze net als werkschoenen en werkbroeken wel functioneel zijn. Zo zijn de meeste werkjassen voorzien van veel zakken, waaronder borstzakken, zakken op uw arm, steekzakken, een telefoonzakje en binnenzakken. Hierdoor kun je gemakkelijk alles meenemen. In een werkjas zitten vaak versterkte schouderstukken die zorgen voor extra stevigheid. De meeste jassen hebben een ritssluiting zodat je de werkjas gemakkelijk en snel aan- en uit kunt trekken.

Werk je vaak `s avonds dan is het aan te raden om een veiligheidshesje te dragen of een werkjas met reflectiestrepen. Je bent dan extra zichtbaar en dat is wel zo veilig.

Type werkjas

Er zijn verschillende materialen van werkjassen. Als je kiest voor een gladde stof dan is dit makkelijk schoon te maken en vaak waterwicht. Als je kiest voor een zachte en luxere stof dan staat dit wel meer casual en dan kun je gemakkelijk je werkjas na werktijd dragen zonder dat mensen doorhebben dat je een werkjas aanhebt.