aanhangwagen laden

Het laden van je aanhangwagen is weliswaar geen hogere wiskunde, maar er zijn desalniettemin een hoop factoren waar je rekening mee dient te houden. Voorkom nare ongelukken en verdiep je goed in de materie alvorens je begint met laden, want je zal niet de eerste eigenwijze klusser zijn die er weldra achter komt dat er meer komt kijken bij laden, dan hij of zij op het eerste gezicht dacht. Je kunt niet zonder een aanhangwagen als je een zware lading gaat vervoeren. Als je erachter wilt komen hoe je dit op de veiligste manier doet, doe je er goed aan om verder te lezen.

Op de goede manier laden

Het is ten allen tijde van belang om de lading goed te verdelen over de trailer die je gebruikt voor het transport. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de lading begint te schuiven terwijl je met honderd kilometer per uur over de snelweg raast. Voor je het weet heb je een file veroorzaakt! Hoewel laden zoals reeds kort aangestipt geen hogere wiskunde is, is het van belang om de as of assen goed in de gaten te houden. Grote spullen zet je bij voorkeur boven de as. Centreer je de lading ook als je toch bezig bent? Zo voorkom je ongelukken. Bovendien is het slim om de lading qua gewicht gelijkmatig te verdelen over de linker-en rechterkant.

Wat moet je vooral niet doen?

Uiteraard zijn er net zoveel dingen die je vooral niet moet doen als wel. Het laden van goederen in een trailer gaat gepaard met veel risico. Je moet nooit een zwaar voorwerp in een hoekje van een lege trailer zetten. Dat gaat eigenlijk nooit goed! Begin met de grote lasten. Eindig nooit met de grote lasten. Bovendien moet je niet vergeten om de inhoud te fixeren. Gebruik je de voor-en achterkant om de lading te bevestigen met spanbanden? Kijk ook eens op Hapert.com voor meer informatie over dit kleurrijke onderwerp waarover je nooit uitgepraat raakt. Voorkom ongelukken met de tips van dit artikel in je achterhoofd. Voorkomen is beter dan genezen.