Verstoppingen zijn vervelend, en daarom hebben we voor u enkele tips van de loodgieter uit Leiden om verstoppingen te voorkomen.

1. De toiletpot is geen vuilnisbak

Het klinkt misschien als een open deur, maar het toilet is geen vuilnisbak. Er zijn hordes mensen die werkelijk alles in de wc doorspoelen. Van de bekende inmiddels ongewenste goudvis tot tampons, van condooms tot luiers en versleten washanden. Het toilet is eveneens niet bedoeld voor het wegspoelen van etensresten. Vet en andere substanties kunnen voor heftige verstoppingen zorgen op plaatsen waar u dat niet wil. Rommel hoort in de prullenbak, en niet in het toilet.

2. Onderhoud uw toilet

Als u merkt dat het toilet wat minder goed doorspoelt, grijp dan in voor het te laat is. Genoeg mensen laten de boel versloffen waardoor het toilet geheel verstopt raakt en men nog verder van huis is. Het is van belang om bij ontdekking van een verstopping tijdig in te grijpen en zo snel mogelijk de wc weer schoon te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van speciale ontstoppingsproducten. Deze producten reageren op een dusdanige wijze met het water en de ontstopping dat de meeste ontstoppingen zullen verdwijnen. Mocht dit niet baten, neem dan zo snel mogelijk contact op met een loodgieter.

3. De gootsteen is geen vuilnisbak

De toiletpot is geen vuilnisbak, maar de gootsteen ook zeker niet. Vet, etensresten, enzovoorts; gooi ze in de groene bak, maar zeker niet in de gootsteen. Een beetje vet en een beetje macaroni kan misschien geen kwaad, maar het vuil hoopt zich op waardoor op een gegeven moment de boel alsnog verstopt raakt. Probeer dit te voorkomen door simpelweg etensresten in de groene bak te deponeren.

4. Beperk het gebruik van toiletpapier

Het gebruik van toiletpapier is soms onvermijdelijk, maar probeer het gebruik tot een minimum te beperken en niet bij wijze van spreken een halve rol per bezoek weg te spoelen. Toiletpapier lost op in water maar teveel toiletpapier lost niet meer op waardoor verstoppingen kunnen ontstaan. Mocht u onverhoopt toch meer toiletpapier nodig hebben dan gebruikelijk, spoel dan tussentijds een keer door zodat het toiletpapier de tijd heeft om op te lossen en er geen hele berg papier weggespoeld hoeft te worden.