URE zonnepanelen zijn nog niet eens zo heel lang op de markt. URE – wat staat voor United Renewable Energy – is een merk dat in 2013 is ontstaan uit een fusie van NSP, GINTECH en Solartech. Dit waren drie grote Taiwanese zonnepaneel / zonnecel-producenten. Inmiddels zijn ze samen een van de grootste zonnecel- en module producenten van de wereld. Sterker nog: ze maken deel uit van de top 5 van de wereld.

Hoog rendement met URE

Kiezen voor URE zonnepanelen betekent dat je profiteert van een hoog rendement. De panelen van URE vangt zoveel mogelijk zonne-energie op voor een maximale hoeveelheid elektriciteit.

En omdat de zonnepanelen natuurlijk op het dak liggen, in weer en wind, moeten ze ook wel tegen een goed stootje kunnen. En daar kun je met deze panelen dan ook met een gerust hart op vertrouwen. Zo zijn de zonnepanelen van URE bestand tegen extreme temperaturen en druk van bovenaf. Dus denk aan stevige wind en een flinke pak sneeuw.

Voor de installateur is het wel zo handig dat de zonnepanelen eenvoudig zijn te installeren en te monteren.

Kenmerken URE zonnepanelen

URE telt diverse panelen, welke onderling met name verschillen in de maximale output, uitgedrukt in watt. Die output is verwerkt in de naam van de panelen.  Zo zijn er de URE zonnepanelen 310 wp, 315 wp en 320 wp.

Verder zijn de kenmerken van de zonnepanelen gelijk. Dat houdt in dat bijvoorbeeld ze 120 hebben als cell oriëntatie en 156.75 x 78.375 mm monokristallijn. Ook in gewicht zijn ze allemaal gelijk met 19 kilogram en gebruiken ze een MC4 connector voor de verbinding. Wel zijn ze in prijs verschillend omdat de maximale output ook bij elk paneel anders is.

5 voordelen met URE

  1. Er is weinig energieverlies. Dat komt omdat de meeste zonne-energie wordt opgevangen voor een maximale hoeveelheid elektriciteit.
  2. De zonnepanelen zijn erg stevig. Moet ook wel: ze liggen 365 dagen per jaar buiten op je dak. De zonnepanelen zijn dan ook bestand tegen extreme temperaturen en druk van buitenaf, zoals wind en sneeuw.
  3. Uniforme kleur; dit geeft je dak met zonnepanelen een strakke uitstraling.
  4. Makkelijk te solderen voor een snelle installatie
  5. Als bonus worden de URE zonnepanelen zo groen mogelijk geproduceerd, met als doel om zo weinig mogelijk afval te genereren.

Omvormer nodig

Het kan zijn dat je naast zonnepanelen ook omvormers nodig hebt. Deze leveren een superieur rendement. Bovendien kun je de omvormers installeren en beheren via internet. Dan kan bijvoorbeeld met een app.

Terugleversubsidie

Heb je meer stroom opgewekt dan dat je hebt verbruikt? Dan lever je die stroom terug aan het energienet, waardoor je een terugleversubsidie ontvangt per opgewekte kWh. De overheid vergoedt dit samen met de energieleverancier. Dat maakt zonnepanelen nog aantrekkelijker om aan te schaffen. Omdat je er nu in investeert maar later steeds goedkoper uit bent.

URE zonnepanelen voor zakelijke gebruikers

Wil je URE zonnepanelen voor je bedrijf of organisatie? Je kunt ze tegen een aantrekkelijke prijs laten plaatsen mits je grote aantallen bestelt. Vaak geeft de leverancier van de URE zonnepanelen wel aan hoeveel dozen of pallets er in een vrachtwagen gaan of er passen in een container. Zo weet je precies hoeveel opslagruimte je eerst nodig hebt.