Genieten in een mooie tuin in het weekend of op een zonnige doordeweekse avond is voor veel mensen veel waard. En terecht want zeg nu zelf, hoe lekker is het om ’s avonds nog even een drankje te doen in de tuin of om de hele dag te genieten van de zon? Toch geniet niet iedereen evenveel van het onderhouden van de tuin. Voor anderen is het juist weer een hobby. Toch zijn er vaak klusjes die je liever laat doen door een tuinman die iedere dag bezig is met de tuin en alles af weet van planten en grondsoorten.

De juiste tuinman voor iedere klus

Een goede tuinman vinden kan nog weleens een lastige klus zijn. Niet iedere tuinman is gespecialiseerd in dezelfde dingen. Denk bijvoorbeeld aan een tuinman die heel goed is boomverzorging, maar niet weet om te gaan met het bestraten van de tuin. Daarom is het fijn als u een tuinman heeft die weet hoe de hazen lopen en die u kan helpen bij advies voor het ontwerp van uw tuin, maar ook voor de klusjes waar u zelf niet aan toekomt.

Wat valt er allemaal onder het werk van een tuinman?

Een tuinman of hovenier moet van vele markten thuis zijn als hij (of zij) alle klusjes wil doen die er in de tuin te doen zijn. Hieronder volgt een korte opsomming van klussen die iedere seizoen terug komen of juist wat minder vaak gedaan hoeven doen, maar wel ingewikkeld zijn:

  • Gras maaien en zaaien: Als u wel een mooi grasveld wilt hebben, maar er niet iedere week naar om wilt kijken, dan kunt u een tuinman inhuren om het gras voor u bij te houden. Hij kan het gras maaien, maar kan ook andere klusjes doen zoals het zaaien van het gras.
  • Onkruid verwijderen: Dit klusje wordt door bijna iedereen als vervelend ervaren. Alleen de mensen met écht groene vingers halen hier nog energie uit.. Mooie klus om te laten doen door een tuinman dus. Bovendien weet hij precies wat er nodig is om onkruid te verdelgen en niet meer op te laten komen.
  • Plaatsen van schuttingen: Een schutting plaatsen valt misschien net niet meer onder het tuinonderhoud volgens u, maar de meeste tuinmannen draaien hun hand er niet voor om. Bovendien weten ze vaak wat er mooi staat in uw tuin.

Door ons aangeraden: Snoek Hoveniers