Tuinhuisjes plaatsen (particulier)

Een tuinhuisje kan het aanzicht van uw tuin een stuk gezelliger maken, maar bovendien kan het de inrichting van uw schuur of garage een stuk praktischer maken. Een tuinhuisje met een oppervlak van 3 x 3 meter heeft bijvoorbeeld al genoeg ruimte voor een paar fietsen, een grasmaaier en wat tuingereedschap. Op die manier houdt u alles lekker overzichtelijk en maakt u de tuin nog gezellig ook! ’S Zomers en in de nazomer kunt u uit te wind extra genieten van de warme zonnestralen.

Plaatsen van een tuinhuisje

Het plaatsen van een tuinhuisje kan specialistisch werk zijn. In veel gevallen wordt het als een soort bouwpakket aangeleverd en is het vrij gemakkelijk in elkaar te zetten. Soms wordt het tuinhuisje in één keer geplaatst door middel van een kraan, dan kunt u via de verkoper van het tuinhuisje vaak een goede deal sluiten met betrekking tot het plaatsen van het tuinhuisje.

Ondergrond tuinhuisje

Voordat het tuinhuisje geplaatst wordt is het echter van belang dat u de ondergrond in orde maakt. Een tuinhuisje weegt vaak al vrij zwaar en bovendien komt er nog van alles in te staan. Als het tuinhuisje op een plek komt te staan waar vroeger alleen maar tuin is geweest, dan is de kans groot dat de bodem relatief zacht is. Vooral is sommige regio’s in Nederland is dat een groot probleem. Daarom kan het goed zijn om eerst voor te belasten of te heien. Dit heien kan ook gedaan worden door uzelf, zeker bij kleine schuurtjes. Maar kunt u ook uitbesteden aan specialisten.

Let op de plek van het tuinhuisje

In de intro kwam het al even naar voren, het is lekker als u ’s zomers voor uw tuinhuisje kunt zitten in de zon en uit de wind. Dit kan echter alleen als u van tevoren nadenkt over de plek van het tuinhuisje. Probeer daarom een plek te vinden waar u later nog veel plezier aan heeft.