Wanneer je een nieuwe voordeur aanschaft, koop je eigenlijk een nieuw visite kaartje voor je huis. Dit komt omdat je voordeur erg prominent zichtbaar is in je huis. Dit is de plek waar je gasten verwelkomt of de pakketjes van de postbode aanneemt. Een deur die veel gebruikt wordt, moet ook met veel zorg uitgekozen worden. Er zijn veel verschillende soorten voordeuren maar hoe weet je nou welke voordeur er bij jouw huis past en welke trend bij jou in de smaak valt. Alle trends van 2020 worden in dit artikel besproken.

De trends voor je nieuwe voordeur
De afgelopen eeuwen zijn er enorm veel stijlen in de mode geweest. Van de opvallende retroperiode tot een zeer minimalistische periode. Tot de vorige decennia waren enorme houten deuren met veel details in de mode. Denk hierbij aan figuur- en gekleurd glas. Dit is allemaal veranderd met de trend van nu: industrieel.

De afgelopen jaren is duurzaamheid het kernwoord voor alle ontwikkelingen. Zo ook bij de deuren. Er zijn verschillende manieren bedacht om energie te kunnen besparen. Daarbij werd de 55 millimeter deur erg populair. Deze deur is goed geïsoleerd tegen koude lucht en geluid.

Welke materialen zijn in de mode voor de voordeur?
De materialen die tegenwoordig veel gebruikt worden bij voordeuren zijn kunststof en hout. Bij houten deuren wordt er gebruik gemaakt van een sandwich methode, waarbij alle isolatie tussen het hout wordt gezet.

Ook wordt het gebruik van glas in een deur steeds populairder. Glas zorgt voor extra licht in een kamer. Dit geeft de illusie van meer ruimte, iets wat ook steeds belangrijker wordt.

Welke kleur is populair in de voordeuren branche?
Ook de kleur is de afgelopen jaren veranderd. De nieuwe trend wordt een wat fellere kleur voordeur. Denk hierbij aan de kleuren rood, blauw of groen. Eerder waren de neutrale kleuren wit en zwart enorm populair, maar dit lijkt nu af te nemen. Mensen zijn toe aan wat fellere kleuren.

Bron: www.123vrijwonen.nl