Je wilt niet alleen de ramen en deuren in huis van een degelijke beveiliging voorzien. Ook de tuin moet goed beveiligd worden om ongewenste gasten buiten de deur te kunnen houden! Eenmaal in de tuin hebben inbrekers over het algemeen alle tijd om een inbraakpoging te wagen. De kans dat zij worden opgemerkt door een omwonende is immers klein in de tuin. Zeker wanneer het ’s avonds laat al donker is. Een andere reden om een inbraakpoging via de tuin te wagen, is het feit dat de achterdeur vaak minder goed beveiligd is dan de voordeur. 

In dit artikel vind je enkele tips, die je helpen om ook de tuin goed en veilig af te schermen. Maak gebruik van een hekwerk, of voorzie de schutting van een stevige deur met slot. 

#1: schutting- of tuindeur van een goed slot voorzien 

Een eerste stap in de beveiliging van de tuin is het gebruik van een stevig slot op de tuin- of schuttingdeur. Vaak wordt gekozen voor een oplegslot, omdat deze relatief makkelijk te bevestigen zijn. Je hebt hier niet direct een slotenmaker uit Eindhoven voor nodig. In sommige deuren zit standaard een cilinderslot ingebouwd. Wel zo makkelijk en daarbij veiliger dan een klassiek oplegslot. Een slotenmaker kan je overigens wel adviseren over het type slot dat het meest geschikt is voor de beveiliging van je schuttingdeur. 

#2: beveiligingscamera aan de gevel ophangen 

Naast de mogelijkheid om de schutting- of tuindeur van een goed slot te voorzien, kun je beveiligingscamera’s ophangen. De camera’s schrikken inbrekers af. Een inbreker wil de pakkans minimaliseren. Het feit dat deze tijdens een inbraakpoging gefilmd wordt, vergroot de pakkans aanzienlijk. In plaats van een professionele beveiligingscamera zou je ook voor een dummycamera kunnen kiezen. Dit zijn camera’s die nauwelijks van een echte beveiligingscamera onderscheiden kunnen worden. Belangrijk verschil is echter dat deze camera’s geen beelden opnemen. Ze zijn hierdoor aanzienlijk goedkoper. 

Ook een slimme camera kan interessant zijn! Zodra de camera beweging detecteert, krijg je hier een melding van op je mobiele telefoon. Je kunt de beelden die de camera maakt vervolgens direct live bekijken. Zo weet je precies wat er bij je woning gebeurt! 

#3: zet tuinmeubilair vast aan een ketting 

Wist je dat niet alleen de spullen in huis een risico lopen? Ook de tuinmeubelen zijn een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Vaak kost een loungeset al snel een paar honderd euro, wanneer je deze tweedehands aankoopt. Reden genoeg voor inbrekers om een dergelijke tuinset mee te nemen en vervolgens te koop aan te bieden. Door het tuinmeubilair naar binnen te halen of vast te zetten met een stevige ketting, voorkom je een dergelijke situatie. Hetzelfde geldt overigens voor de parasol, verlichting in de tuin, enzovoorts. Het is populair om dergelijke spullen te stelen. 

In huis doe je er verstandig aan om een alarmsysteem te installeren. Mocht het een inbreker toch lukken om bij je binnen te komen, dan biedt zo’n alarmsysteem bescherming. Een klussenbedrijf kan het alarmsysteem voor je installeren.