Veel mensen beweren wel een beetje te kunnen stuccen en bieden zich dan ook aan om een mooi stucwerk te realiseren in uw huis. Toch kunt u voor het stucwerk in uw huis toch het beste een stucadoor uitkiezen die gediplomeerd is en een redelijk uitgebreide portfolio heeft. Grote kans dat deze gediplomeerde stucadoors net wat duurder zijn dan de kennis die het ook beweert te kunnen, maar met een goede stucadoor kunt u jarenlang genieten van vakkundig stucwerk!

Vakwerk

Een professionele stucadoor werkt nauwkeurig en laat niets aan het toeval over. Zo beschikken de stucadoors over de meest recente technieken en materialen om uw muur vakkundig te kunnen stucen. Ook zijn zij thuis in alle manieren van stucen. Waar een hobby stucadoor vaak maar één of een aantal technieken beheerst, kan een vak stucadoor resultaat boeken.

Soorten stucwerk

Stucen is het egaal maken van de muren van uw huis en levert een resultaat op waar u langere tijd plezier van heeft. Binnen het stucen zijn er een aantal technieken waarmee u een speciaal effect toe kunt brengen aan de muur of wand:

  • Spachtelputz: Spachtelputz is een vorm van stucwerk dat is afgewerkt en beschermt is tegen slijting en stoten. Bij spachtelputz kunt u kiezen uit verschillende korreldiktes zodat u verschillende uitstralingen na kunt streven.
  • Raapwerk en pleisterwerk: Als uw muren ‘gepleisterd’ worden, dan maakt de stucadoor de muren klaar voor verdere bewerking. Denk hierbij aan verven of behangen.
  • Spackwerk: Spackwerk is een relatief goedkope oplossing manier om uw muur mee af te werken. De stucadoor brengt onder hoge druk een ‘spack’ aan. Deze manier van stucen is perfect geschikt om plafonds mee te stucen.
  • Tadelakt: Tadelakt is een traditioneel Marokkaanse manier van stucen. Het is waterafstotend en wordt daarom vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers en toiletten. Het geeft een mooi egale afwerking met een warme uitstraling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.