Een mooi terras of een strakke oprijlaan geldt als visitekaartje voor uw huis en maakt het begaan van de straat ook veilig voor iedereen. Uitstekende stenen zijn vooral ’s nachts nogal de reden dat mensen vallen en gewond raken. Daarom is het belangrijk dat het proces van bestraten vanaf het begin goed aangepakt wordt. Een stratenmaker kan u hierbij helpen.

Advies en aanleg

Een stratenmaker helpt u niet alleen aan een strakke en veilige bestrating, hij kan u ook advies geven op het gebied van de keuze voor de steen. Welke steen past het beste bij de omgeving en bij de belasting die u voor ogen heeft. Voor een terras kunnen kleine stenen bijvoorbeeld voldoende zijn terwijl een oprijlaan, waar iedere dag een aantal keer een auto overheen rijdt, gebaat is bij een goede ondergrond en juist wat grotere tegels nodig zijn.

Belasting van de straat

Aan de basis van iedere goed aangelegde straat staat de beoogde belasting. Wat is het doel van de straat en hoelang moet de straat blijven liggen. Voor een stratenmaker is dit vaak gesneden koek en hij laat piepschuim, zand en stenen komen om direct aan de slag te gaan. Piepschuim is hierin vooral belangrijk als de ondergrond zompig is en snel zakt. Door eventueel eerst de ondergrond voor te belasten zorgt de stratenmaker er voor dat de straat lange tijd goed blijft.

De juiste stratenmaker vinden

Om de juiste stratenmaker te vinden kunt u binnen uw eigen netwerk op zoek gaan, maar online zijn ook veel goede stratenmakers te vinden. Zoek specifiek in uw regio of zoek wat breder naar een goede stratenmaker als u een specialistische klus heeft die niet iedere stratenmaker kan aanleggen. Voor een duidelijk beeld wat de stratenmakers te bieden hebben, kunt u het beste een aantal offertes aanvragen zodat u weet wat u kunt verwachten en tegen welke prijs.