Renovlies behang is een ander woord voor glasvezel behang. Ga je verbouwen of verhuizen lees hier waarom je voor renovlies behang moet kiezen.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Glasvezel is een stabiele keuze. Ze zijn niet gevoelig voor blikseminslagen of radiofrequenties. Glas vezel is erg stevig dit komt door de onderlaag van het behang en het zal ook niet krimpen. Door de sterke onderlaag zal het niet zo gemakkelijk scheuren. Bij het aanbrengen van het vliesbehang gaat erg gemakkelijk. Ook zijn ze geluiddempend hiervoor kan je kiezen en dan zijn deze iets dikker. Glasvezelbehang is goed geschikt voor het overschilderen. Dus dan zou je toch nog gemakkelijk van kleur kunnen veranderen. Ben je heel zuinig dan is dit echt wat voor jou want het bescherm voornamelijk de muur. Daarover heen zou je eventueel nog kunnen behangen. Ze zijn ook vrij van acrylaten dus veel gezonder.

Voorbereiden

Het aanbrengen van glasvezelbehang heeft grote voordelen ten opzichte van normaal behang. Normaal behang is minder sterk en kan ook sneller schuren en als het in contact met waterkomt is het gelijk beschadigd. Bij glasvezelbehang is dit niet zo.  Bij het aanbrengen van glasvezel is het verstandig om handschoentjes te dragen omdat het nog best wel vervelend kan voelen en gaan irriteren aan de huid. Als je gaat beginnen is de eerste stap dat de muur goed strak is zonder eventuele schuurtjes. Als er een scheurtje in de muur zit zou je het kunnen plamuren maar dit moet wel even paar uurtjes drogen. Net als bij het schilderen even de stopcontacten behuizing weg halen zodat je overal goed bij kan. Normaal behang heeft lijm nodig maar glasvezelbehang heeft speciale lijm nodig. En moet goed gelijk verdeeld worden over de muur en vervolgens vanaf boven naar onder werken. Als alles er op zit kan je er nog voor kiezen om het iets meer sfeer te geven door het te schilderen. Mocht er nog een laagje verf op de muur moeten komen wacht dan ongeveer 1 dag om de volgende verf laag op de muur aan te brengen.