Net zoals laminaat niet elk reinigingsmiddel verdraagt, moet het juiste reinigingsadditief voor de robotdweil zorgvuldig worden gekozen. Het verkeerde reinigingsmiddel kan al snel onherstelbare schade aanrichten aan de robot zelf en aan de vloer. Bespaar uzelf in de eerste plaats geld en gedoe door het juiste reinigingsmiddel te kiezen! De vloer schoonhouden is niet zo eenvoudig. Iedereen die kinderen of huisdieren heeft, ontkomt er niet aan om ze meerdere keren per week schoon te maken. Juist in dit geval kan het gebruik van een robotdweil een enorme verrijking zijn in elk huishouden. Alledaags vuil zoals stof, kruimels en opgedroogde sapvlekken hebben bij regelmatig gebruik van een robotmop nauwelijks overlevingskans. Dweilrobots kunnen door speciale reinigingsbewegingen met alleen water behoorlijke reinigingsresultaten bereiken. Water alleen is echter niet altijd voldoende om elke vlek te laten verdwijnen. Ook bij hardnekkig vuil kan het gebruik van een geschikt reinigingsmiddel wonderen verrichten. Ook bij het gebruik van een lekker ruikend schoonmaakmiddel geniet je van de aangename frisse geur die zich door je kamers verspreidt. Het juiste zoekwoord is al gevonden bij “geschikt”. Het waterreservoir van een robotdweil is meestal gemaakt van kunststof en daardoor bijzonder gevoelig voor agressieve en sterke chemische reinigingsmiddelen. Scheuren in het kunststof en schade aan de techniek kunnen het gevolg zijn van het gebruik van een ongeschikt reinigingsmiddel, om maar een paar voorbeelden te noemen. Juist daarom is het kiezen van het juiste reinigingsadditief van groot belang. Hieronder vertellen wij u met welke reinigingsmiddelen u uw dweilrobot veilig kunt vullen en welke niet.

Geschikte reinigingsmiddelen

Als het gaat om de vraag welk reinigingsadditief geschikt is voor een robotdweil, is de gebruiksaanwijzing het eerste aanspreekpunt. Omdat elke reinigingsrobot echter fundamenteel anders is, kan de lijst van model tot model verschillen. Vanwege het ontwerp van robotvloermoppen raden de meeste fabrikanten het gebruik van milde huishoudelijke schoonmaakmiddelen aan die vrij zijn van agressieve ingrediënten. Deze beschadigen noch de behuizing, noch de technologie van uw reinigingsrobot, wat aanzienlijk bijdraagt ​​aan de levensduur. U kunt de volgende reinigingsmiddelen veilig gebruiken:

Conventionele allesreinigers

Allesreinigers worden vaak gebruikt vanwege hun brede scala aan toepassingen. Ze combineren een hoge reinigingskracht met een goede compatibiliteit met de meeste oppervlakken. Omdat allesreinigers geen twijfelachtige of zure ingrediënten bevatten, kunnen ze met de juiste dosering zonder aarzelen in uw dweilrobot worden gegoten. Voeg een kleine hoeveelheid allesreiniger toe aan het waterreservoir samen met koud water om een ​​reinigingsoplossing te creëren

Speciale vloerreinigers voor de dweilrobot

Als u aan de veilige kant wilt zijn, kunt u een reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor robotachtige dweilmachines. Naast het assortiment reinigingsrobots biedt marktleider iRobot ook geschikte reinigingsmiddelen. De iRobot Scooba reinigingsvloeistof* is bijvoorbeeld te gebruiken voor het gehele Braava assortiment.

Organische reiniger

Duurzaamheid is een topprioriteit voor biologische reinigingsmiddelen. In vergelijking met andere reinigingsmiddelen op de markt zijn echte biologische reinigingsmiddelen vrij van chemicaliën. Om deze reden kunnen organische reinigers ook in de meeste robotmoppen worden gebruikt. Omdat biologische reinigingsmiddelen ook milieuvriendelijker zijn dan conventionele reinigingsmiddelen, doet u niet alleen uw reinigingsrobot een plezier, maar ook het milieu.

Ongeschikte reinigingsmiddelen

Zoals eerder vermeld is het waterreservoir van een robotmop gemaakt van dunwandig kunststof. Als deze gevuld is met een agressief reinigingsmiddel kunnen er na korte tijd scheuren ontstaan ​​op de kunststof wand, waardoor de robotdweil onbruikbaar wordt. De lont, die verantwoordelijk is voor het afgeven van water op het doekje, kan ook verstopt raken en plakkerig worden als een ongeschikt reinigingsmiddel wordt gebruikt. Daarom moeten reinigingsmiddelen met een hoge concentratie aan chemische en agressieve stoffen worden vermeden. In deze categorie vallen verschillende krachtreinigers – ook wel krachtreinigers genoemd – evenals reinigingsadditieven op alcoholbasis.

Welk reinigingsmiddel je uiteindelijk ook kiest, de juiste mengverhouding moet in acht worden genomen. Omdat elke robotdweil een ander formaat watertank heeft, moet de hoeveelheid reinigingsmiddel worden aangepast. Wasmiddel moet in kleine hoeveelheden samen met koud water in het waterreservoir worden gegoten. Informatie over de mengverhouding vindt u in de beschrijvingen op de betreffende fles. Maar hier geldt hetzelfde: minder is meer. Als u te veel reinigingsmiddel in het waterreservoir doet, kunnen er lelijke strepen ontstaan, wat niet het doel en de bedoeling van een dweilrobot is.