Er zijn diverse redenen waarom huiseigenaren ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen. Met een dakkapel vergroot je aanzienlijk de ruimte van een kamer, je creëert meer lichtinval en krijgt een groter loopoppervlak. Maar de voornaamste reden waarom huiseigenaren ervoor kiezen om een dakkapel te plaatsen is toch wel: dat er een extra ruime kamer gecreëerd wordt. Op deze manier wordt elke ruimte van een woning benut.

Lagere energierekening door het plaatsen van een dakkapel

Door het plaatsen van een dakkapel van polyester gaat je energierekening omlaag. De polyester dakkapel heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor kou buiten blijft en je de kachel minder hoog hoeft te zetten. De warmte van de benedenverdieping stijgt omhoog, waardoor het zelfs boven behaaglijk warm wordt. In de zomermaanden zorgt de polyester dakkapel ervoor dat het heerlijk koel blijft binnen. Polyester is tevens onderhoudsvrij, waardoor je niet jaarlijks kozijn opnieuw hoeft te schilderen. Regelmatig schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.

Waarom een dakkapel plaatsen vlak voor de verkoop van je huis?

Een dakkapel wordt ook geplaatst om de waarde van een koophuis te vergroten. Veel zolderkamers zijn niet geschikt als slaapkamer, door er een dakkapel te plaatsen, creëer je automatisch een behoorlijke zolderkamer. Hier kan je met gemak een tweepersoonsbed plaatsen of er een leuke kinderkamer van maken. Vooral gezinnen die opzoek zijn naar een andere woning, geven de voorkeur aan een woning met een dakkapel, zodat ze zelf hierin niet hoeven te investeren.

Waarom een dakkapel plaatsen?

Ook voor het zicht zijn er voordelen om een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel laat je huis er groter uitzien. Met een dakkapel kan je zelf kiezen welke stijl bij je past, kleur, grote alles wordt op maat aangeboden. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning krijgen eigenaren de kans om direct een dakkapel in de stijl van de woning te laten plaatsen, hierdoor hoef je later geen verbouwing meer te ondergaan.

Hoe wordt er een dakkapel geplaatst?

De aannemer komt langs om te kijken naar het huidige kozijn en de maten nauwkeurig op te nemen. Een dakkapel kan geplaatst worden op een schuin dak, maar ook bij een recht kozijn. Als de aannemer alles besproken heeft gaan ze over tot het plaatsen van de dakkapel. Het oude kozijn wordt verwijdert en er wordt een dakkapel in één geheel geplaatst, hierdoor hoef je jezelf geen zorgen te maken over lekkages. Voor het plaatsen van een dakkapel moet er wel een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente.

Bron: schilder-inutrecht.nl