Voor het merendeel van de nieuwbouwwoningen die op de markt worden aangeboden geldt dat ze behangklaar worden opgeleverd. Dit betekent concreet dat er in de woning gebruik wordt gemaakt van kale wanden waar doorgaans nog verschillende zaken zoals strepen en beschadigingen op zichtbaar zijn. Ook de leidingen zijn doorgaans nog gewoon zichtbaar. Om een strakke afwerking van de muren te realiseren wordt er in de praktijk doorgaans voor gekozen om gebruik te maken van stucwerk. Dit lijkt op het eerste zicht voor de hand liggend, maar dat is het niet. Het is namelijk algemeen bekend dat stucwerk in nieuwbouwwoningen wordt afgeraden. Dit niet in het minst omdat de kans aanzienlijk is dat ze gaat scheuren. Moet u deze potentiële schade dan maar voor lief nemen? Zeker niet! Het is namelijk eveneens mogelijk om gebruik te maken van zogenaamd renovliesbehang.

Renovliesbehang is financieel zeer interessant

Jarenlang werd er vanuit gegaan dat het laten stucen van een woning een financieel zeer interessante vorm van afwerken was. Op zich is dat ook wel juist, ware het niet dat renovliesbehang een stuk interessanter is geprijsd. In de praktijk kunt u er dan ook vanuit gaan dat u door te kiezen voor renovliesbehang een besparing kunt realiseren van 30 procent. Dit heeft in het bijzonder te maken met het feit dat behangen een behoorlijk stuk sneller kan verlopen in vergelijking met stucen. De tijd die u hiermee bespaart zult u dus op het einde van de rit eveneens terugzien in de factuur die u voorgeschoteld krijgt voor de werkzaamheden.

Glad als stucwerk, maar veel steviger

In eerste instantie viel het op dat er behoorlijke verschillen merkbaar waren tussen enerzijds renovliesbehang en anderzijds stucwerk. Vandaag de dag is er van dat verschil eigenlijk geen sprake meer. Renovliesbehang kan dan ook in de praktijk bijzonder glad worden afgewerkt. Het eindresultaat is dan ook eigenlijk niet van stucwerk te onderscheiden. Bovendien zal er vastgesteld kunnen worden dat renovliesbehang 100 procent naadloos is. De overgangen tussen de verschillende behangrollen zijn dan ook niet zichtbaar. Een ander belangrijk voordeel heeft betrekking tot het feit dat een onderliggende scheur onder het renovliesbehang op zich geen probleem hoeft te zijn. Er is dan ook een zeer grote kans dat de scheur uiteindelijk niet zichtbaar zal zijn in het renovliesbehang. Dit niet in het minst omdat renovliesbehang scheuroverbruggend werkt. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook op kwalitatief vlak is het altijd het interessantst om te kijken in de richting van renovliesbehang in plaats van stucwerk.

Verschillende soorten behang zijn mogelijk

Last but not least is het in principe geheel aan u om de muur naar keuze af te werken. Dit betekent dat u er bijvoorbeeld voor kunt kiezen om één muur met een behang met motief af te werken terwijl u voor de andere muur kiest voor het gebruik van fotobehang. Het spreekt voor zich dat dit met stucwerk niet tot de mogelijkheden behoort. Ook wanneer u dus met andere woorden uw creativiteit de vrije loop wilt laten is kiezen voor het gebruik van renovliesbehang in de praktijk altijd de moeite meer dan waard.

Bij Floorplaza.nl kunt u terecht voor al uw vragen over welk soort behang het beste bij u past.