Het klinkt wat raar, speciaal ondergoed voor klussers, maar toch. De meeste klussers zullen uit ervaring weten dat goede werkkleding belangrijk is: stalen neuzen in schoenen, broeken met voldoende ruimte voor alle noodzakelijke spullen, maar hoort ondergoed daar ook bij? Ja. Als je buiten werkt dan heb je te maken met grote temperatuurwisselingen, maar binnen is het net zo belangrijk dat je ondergoed fijn zit, niet schuurt, vocht snel afvoert en ervoor zorgt dat je goed op temperatuur blijft.

Thermo ondergoed is handig

Veel klussers zullen er al achter gekomen zijn dat thermo ondergoed fijn werkt. Het lijkt voor de hand liggend om in de koude maanden een fijn en warm extra laagje aan te trekken, vooral als je veel buiten werkt. En het idee is dat thermo ondergoed je warm houdt, maar dat is niet het enige wat het doet. Door de samenstelling van het materiaal wordt ook het zweet snel afgevoerd; het traditionele katoenen ondergoed absorbeert het zweet wel, maar dan is het materiaal wel nat en droogt niet snel op. Het thermo materiaal zorgt ervoor dat het zweet verdwijnt en je niet blijft zitten met de natte plekken die al snel koud worden en onaangenaam aanvoelen. Er is ook speciaal zomer thermo ondergoed dat ervoor zorgt dat de huid op de juiste temperatuur blijft; teveel aan warmte wordt afgevoerd en als het kouder wordt dan blijft de warmte juist binnen. Op die manier blijf je lekker op temperatuur.

Klus slips

Thermo onderkleding klinkt nog wel logisch, maar speciale klus-slips? Ook daar is onderzoek naar gedaan. Wat blijkt? Ongeacht de temperatuur wordt het best warm op kruishoogte. Het is een fijne plek waar de zweetdruppels zich verzamelen en het is niet de plek die het snelste droogt. De meeste onderbroeken worden gemaakt van katoen met wat stretch. Zit normaal gesproken heerlijk, maar om in te klussen is een heren slip of boxer van een microfiber mengsel een echte aanrader. Het is dun, absorbeert snel en droogt nog sneller. Ze worden vaak gedragen bij het sporten, maar bij het klussen is het net zo handig!

Dus speciaal ondergoed voor klussers? Ja, echt wel!