Inbrekers komen vaak binnen door deuren te forceren. Dit gebeurt vaak door sloten open te breken, bijvoorbeeld met simpele gereedschappen of door ze uit te boren. Er zijn simpele gereedschappen te koop waarmee de meest gangbare sloten binnen enkele seconden open te maken zijn, zonder dat u over de sleutel bezit. Een inbreker weet dit en zal daar gretig gebruik van maken. Wanneer u dus zorgt voor goed hang- en sluitwerk is de kans dat een inbreker bij u naast het bed staat ineens fors kleiner.

Het voordeel daarvan spreekt voor zich. Behalve materiƫle schade is het gekwetste gevoel van veiligheid de grootste boosdoener bij inbraken. Doordat een onbekende zich toegang heeft weten te verschaffen tot uw woning, voelt u zich plots niet meer veilig in uw eigen woning. Dat wilt u natuurlijk koste wat kost voorkomen; reden temeer om te kiezen voor kwalitatief goede sloten. Dergelijke sloten hoeven immers niet de hoofdprijs te kosten, er zijn zeer betaalbare sloten op de markt te verkrijgen die voor een goede beveiliging zorgen.

Uiteraard kunt u inbraken nooit 100% voorkomen. Als iemand toegang wil krijgen tot uw woning dan zal dat eigenlijk altijd wel mogelijk blijven. U dient er enkel voor te zorgen dat een inbreker uw woning voorbij gaat en zijn heil elders zoekt. Dit kan u bewerkstelligen door dus voor goede sloten te zoeken. Als een inbreker doorheeft dat het erg lastig is om binnen te komen, zal hij eerder geneigd zijn om verder te zoeken naar een eenvoudiger toegankelijke woning waardoor de ellende van een inbraak u gespaard blijft en u zich gewoon veilig kunt blijven voelen in uw eigen woning.

Bron: www.slotenmakershoorn.nl