Doe je thuis zelf wel regelmatig eens een klusje of werk je aan grote bouwprojecten. Hiervoor heb je natuurlijk ook de juiste materialen nodig op werkzaamheden op hoogte te kunnen uitvoeren. Het is echter afhankelijk van de klus of je een ladder, rolsteiger of een kamersteiger nodig hebt. In dit benoemen we de voordelen van elk product.

Ladder voor een simpele klus

Voor de ladders zijn er verschillende soorten merken, maten en productsoorten. Een ladder wordt normaal gesproken gemaakt door een stevig materiaal als aluminum. Afhankelijk van de hoogte waar je naar toe moet kun je kiezen voor een enkele ladder of een tweedelige ladder. Het werken met een ladder is aan te raden wanneer je snel een kleine klus op hoogte moet uitvoeren. Het werken via een ladder is namelijk vele malen gevaarlijker omdat er geen valbeveiliging aanwezig is en daarnaast moet je ook nog eens allemaal materialen meenemen op de ladder.

Rolsteiger bij grotere klussen

Heb je te maken met groter klussen dan is het werken met een ladder natuurlijk niet handig. Het is dan erg tijdrovend en bovenal ook niet veilig om met een ladder te werken. Voor deze projecten is het verstandig om een rolsteiger te kopen, mocht je die nog niet hebben. Een rolsteiger is door de nieuwe ingevoerde regelgeving zeer veilig en daarnaast is het ook nog eens zeer gemakkelijk. De rolsteiger is namelijk gemakkelijk te verplaatsen met de bijpassende wieltjes onderaan de steiger. Juist omdat de rolsteiger zeer gemakkelijk te verplaatsen is kan hiermee enorm veel tijd worden bespaard.

Steiger voor kleinere ruimtes

Een rolsteiger neemt behoorlijk veel ruimte in beslag. Hierdoor is het helaas ook niet altijd mogelijk om een rolsteiger te plaatsen, vooral niet in de kleinere ruimtes. Juist voor die kleinere ruimtes is het verstandig om een kamersteiger te gebruiken. Een kamersteiger heeft het gemak van een rolsteiger, maar is een stukje compacter. Doordat dit steiger een kleiner steiger is dan een rolsteiger en ideaal om te gebruiken voor binnen klussen.