Om het goede hout te kopen moest je vroeger helemaal naar de bouwmarkt of houthandel om het benodigde hout te kopen. Daarbij kwam nog eens dat lang niet alle houthandelaren of bouwmarkten de juiste maten en voorraad hebben.

Gelukkig is er ook in deze markt een omslag naar online. Hout kan je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen bij verschillende webshops. Dit heeft een aantal voordelen die we graag aanstippen.

Uitgebreid assortiment

Omdat webshops voor hout vaak meerdere opslagplaatsen hebben is het assortiment groot te noemen. Zo vindt je bij bepaalde online houthandelaren zowel vurenhout, als bankirai, als grenen, als tuinhout, als douglas hout en nog meer.

Daarbij komt dat de verschillende soorten hout in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn. Zo is er voor elke klus dus wel een balk of plank beschikbaar die jij nodig hebt.

Thuisbezorgd

Een andere voordeel van hout online kopen is dat de bestelling thuis bezorgd wordt. Dit scheelt niet alleen tijd maar in het bijzonder bij balken en planken van een grote maat of grote hoeveelheid is het bijna onmogelijk om het zelf te vervoeren.

Normaal gesproken zou je een busje of een boedelbak moeten huren om dit voor elkaar te krijgen. Bijna alle houtshops online hebben eigen vrachtwagens of in ieder geval een eigen bezorgservice.

De lage prijs

Omdat online winkels geen ontvangstruimte nodig hebben en ook niet op een dure locatie hoeven te zitten wordt het hout in webshops veel goedkoper verkocht dan in de bouwmarkt of je traditionele houthandel.

Dit alleen al is een groot pluspunt voor vele mensen. We blijven toch Nederlanders.

De kwaliteit

Bij houthandels is de kwaliteit over het algemeen goed te noemen. Alleen bij bouwmarkten is de kwaliteit van de verschillende soorten hout simpelweg vaak echt slecht te noemen. Bij een gespecialiseerde online houthandel zal je merken dat de kwaliteit veel hoger is.

In de praktijk betekent dit dat je veel minder last hebt van kromtrekkende planken en balken, dat het minder snel slijt en dat het sterker is.