Nog een paar dagen en dan is het alweer kerst. Naast de christmas feeling, die steeds meer toeneemt, lopen ook de temperaturen fors toe. Heb jij inmiddels ook al last van koude voeten in huis? De oplossing in vloerverwarming. Heb jij de mogelijkheid tot deze luxe, maar ben jij bang dat jouw mooie laminaat kapot gaat. Lees dan verder om dit te voorkomen!

 

Vloerverwarming is beter dan een kachel

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat veel mensen denken dat vloerverwarming slecht is voor hun laminaat. Belangrijk is ook wel dat je een goede kwaliteitsvloer hebt, maar de echte natuurkundigen onder ons, zullen weten dat een kachel vaak net zo slecht is of misschien nog wel slechter voor jouw laminaat, dan een vloerverwarming. Het verschil zit hem namelijk in de manier waarop de warmte verspreid wordt. Bij vloerverwarming wordt de warmte meer geleidelijk verspreid, dan bij een kachel. Bovendien is de warmte die een vloerverwarming af geeft, relatief veel minder warm, dan de warmte van een kachel. Denk maar eens na, jouw blote voetjes op een lekkere vloerverwarming of een tegen een verwarming aan de muur. Je zult wel weten dat bij een kachel jouw voeten zullen verbranden! Doordat een vloerverwarming dus relatief minder warm is en zorgt voor een meer geleidelijke warmte verspreiding, krimpt en zet de vloer ook minder vaak/snel uit. Natuurlijk is het wel belangrijk om de thermostaat zo constant mogelijk te houden en om de vloer niet te warm te laten worden.

 

Hulp van experts

Alhoewel een vloerverwarming dus helemaal zo slecht niet is, is niet elk laminaat geschikt voor vloerverwarming. Vraag dan ook, bij de aankoop van uw laminaat, hulp aan medewerkers. Zij weten er veel van af en zullen uw gegarandeerd een goede kwaliteitsvloer meegeven. Over het algemeen zijn vloeren die dunner zijn, meer geschikt voor vloerverwarming. Een gouden tip, is om ook even extra het logo te checken. Hier kun je vaak zien of jouw laminaat wel of niet geschikt is voor vloerverwarming. Dus wilt u uw laminaat voor vloerverwarming? Vraag het dan aan experts!