Vind je dat je tuin er op het moment niet geweldig uit ziet en wil je daar verandering in brengen? Dit artikel zal je daarbij een aantal leuke tips te geven, of je het gaat uitvoeren is aan jou!

Bestrating

Een tuin bestraten is natuurlijk zo makkelijk niet, het aanleggen van de tegels zelf is waarschijnlijk niet zo lastig, echter komt er meer bij kijken. Denk er van te voren over na welke tegels je graag wilt, daarbij is het wel zo dat sommige tegels er op een groot oppervlak minder goed uitzien dan als je deze als pad gebruikt. Houd dit in je achterhoofd als je naar tegels kijkt.
Om een tuin te bestraten heb je eerst een fundering nodig, zorg daarbij dat je zandbed op hoogte is, ook is het belangrijk om een kantopsluiting te hebben zodat de tegels niet verschuiven. Het is ook handig om grind onder het zand te leggen zodat de stenen niet gaan vlekken. Zorg dat de uiteindelijke fundering vlak is. Na het funderen kies je welk legverband je gaat gebruiken.
Met een goede fundering is het vrij simpel om de tegels te leggen, zorg er wel voor dat je de tegels niet tegen elkaar aanlegt, dat zorgt voor beschadigingen. Met afstandshouders zorg je dat er een afstand van 5 รก 10 millimeter tussen de stenen zit.
Na het bestraten dien je de tegels goed aan te tikken met een rubberen hamer. Niet te vaak, en ook niet op de hoeken! Daarna is het verstandig om het goed schoon te maken.

Een boom omhakken

Bomen kunnen veel ruimte innemen in je tuin, dus het is begrijpelijk als je deze graag weg wilt hebben. Vooral de wortels van bomen nemen veel ruimte in beslag en deze groeien alsmaar, waardoor het door je schutting kan gaan groeien of zelfs je tuinbestrating omhoog duwen.
Denk je er aan om de boom in je tuin te verwijderen? Misschien is het handig om het hout wat je daar aan overhoudt naar een houtdrogerij te brengen, vooral als je van klussen houdt. Bij de houtdrogerij zorgen ze er namelijk voor dat je hout op de beste manier gedroogd wordt, waarna je het voor een tuinmeubel of iets dergelijks kan gebruiken.