In het voorjaar zie je iedereen langzaam weer uit zijn winterslaap kruipen. De tuinen worden weer mooi gemaakt met prachtige bloemen, potten en planten. De tuinset wordt uit de garage of van zolder gehaald en de grasmaaier mag het zonlicht ook weer eens van dichtbij zien. Heerlijk toch! Alles wordt uit de kast gehaald om het zo aangenaam mogelijk te maken in en rond je huis. Maar er zijn vaak nog een paar belangrijke plekjes die door velen vergeten worden of een lagere prioriteit hebben, terwijl deze juist zo belangrijk zijn!

Gevelbekleding

Je zit lekker op jouw eigen terras in je prachtige tuin, de bloemen staan in bloei, de zon schijnt en het gras is schitterend groen gemaaid. Je huis is van binnen helemaal schoon en je hebt zelfs net nieuwe meubels, een nieuwe keuken of je muren opnieuw geverfd. Geweldig, je kunt de zomer tegemoet! Tot je de oude gevelbekleding ziet zitten, die heel eerlijk gezegd zijn beste tijd toch wel heeft gehad. Balen! Gelukkig is dit een ideaal klusje om uit te besteden, zodat jij je er geen zorgen om hoeft te maken. Het enige wat op jou aankomt, is de keuze van het soort gevelbekleding. Tegenwoordig zijn houten gevelbekleding heel erg in: ze zijn er in diverse materialen en kleuren! Een nette gevelbekleding geeft toch net dat beetje extra touch aan je huis dat het nodig heeft. Controleer in ieder geval elk jaar even hoe de gevelbekleding er uit ziet, zodat het geen onnodige schade aan je huis zal aanrichten.

Rioolrenovatie

Het klinkt niet echt aantrekkelijk en het is ook verre van het eerste waar je aan denkt bij lente, maar wel zo ontzettend belangrijk! Een kapot riool kan voor hele vervelende dingen zorgen. Lekkages, optrekkend vocht in je huis of zelfs overstromingen kunnen door een kapot riool veroorzaakt worden! Velen hechten hier niet zoveel waarde aan, maar hoe langer je met herstel wacht, hoe vervelender deze ongemakken worden. Daarbij zullen de kosten ook langzaam op blijven lopen. Laat daarom tijdig een rioolrenovatie uitvoeren, om erger te voorkomen. Dit zijn vaak renovaties die binnen een dag uitgevoerd kunnen worden, zonder hak-of breekwerk! Wacht hier echt niet te lang mee en geef het even de prioriteit.

Dakgoten

Soms zie je wel eens een vogel met takjes naar je dakgoot vliegen. Dan weet je al genoeg: er nestelt zich een vogel. Houdt dan goed in de gaten of het niet voor verstoppingen gaat zorgen en haal het nestje er (na gebruik) uit. Het weer is een andere boosdoener voor je dakgoten. Naar verloop van tijd kan deze door bladeren of mos vol komen te zitten, waardoor het water niet meer goed wegloopt. Het is een klein klusje om dit elk jaar bij te houden: zet een ladder tegen je goot en scheppen maar! Laat je dit klusje langer liggen, dan kan je op den duur voor vervelende en onnodige kosten komen te staan. Een mooie taak voor de man des huizes!