Nooit écht tevreden geweest over je badkamer, en heb je een idee voor een badkamer die perfect bij je zou passen? Misschien is dit het moment om je eigen keuken te ontwerpen. Dit klinkt misschien lastig, maar er zijn veel tools waardoor je eenvoudig een goede 3D tekening kan maken. Dit artikel hoopt je te helpen om je droomkeuken te ontwerpen.

Voor het ontwerpen

Voor het ontwerpen is het belangrijk om je huidige badkamer pietje precies op te meten, of de plattegrond van je huis te bekijken voor de afmetingen van je badkamer in het geval dat je de plattegrond niet meer hebt. Het kan natuurlijk gebeuren dat de plattegrond niet helemaal accuraat is, dus het is altijd handig om zelf even met een meetlint aan de slag te gaan.

3D ontwerpen

Bij het horen van ‘3D ontwerpen’ denk je waarschijnlijk al dat het veel te ingewikkeld is. Gelukkig blijkt dit mee te vallen en kan vrijwel iedereen met een beetje tijd en moeite een mooie badkamer ontwerpen. Daarbij is het wel belangrijk om bepaalde factoren te onthouden. Het is onder andere belangrijk om genoeg open ruimte over te houden in de badkamer, niemand houdt van een te kleine badkamer dus let op dat je de badkamer niet volpropt. Niet genoeg ruimte voor een douche én een bad? Gelukkig kan je deze combineren om ruimte te besparen.

Ontwerpprogramma’s

Nog nooit eerder 3D ontworpen? Dat geeft niks! Er zijn genoeg ontwerpprogramma’s die erg makkelijk in gebruik zijn. IKEA heeft op haar website een ontwerptool staan die open is voor gebruik, met een prijslijst er bij. Heb je al eerdere ervaring met 3d ontwerpen en wil je iets gedetailleerder te werk gaan? Dan is het mogelijk om Floorplanner te gebruiken. Floorplanner kan gebruikt worden voor je hele woning en is dus niet beperkt tot badkamers.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om je droomkeuken te ontwerpen!