Wandplanken ziijn er in vele soorten en maten. En ze zijn gewoonweg een hit! Een wandplank is namelijk een creatieve en slimme oplossing om accessoires en dierbare spullen uit te stallen. Ook foto’s komen hier mooi op uit. Je kunt tegenwoordig kun je geen enkel woonmagazine meer openslaan of je komt ze tegen. Iedere zichzelf respecterende bouwmarkt heeft ze in haar assortiment opgenomen.

Elke plek is mogelijk

Met een wandplank kun je de grote vlakken van een muur goed onderbreken. Wandplanken zorgen voor een ruimtelijk effect. Omdat wandplanken in zoveel maten en soorten verkrijgbaar zijn, zijn ze in bijna elke ruimte toepasbaar.
Enkele voorbeelden:
Keuken: met kruidenpotjes , flesjes olie of een verzameling snijplanken
WC: leg er gastendoekjes op
Badkamer: voor flesjes parfum, nagellak of andere make-up spulletjes
Kinderkamer: voor zijn autootjes of haar knuffels
Woonkamer: met verschillende soorten kaarsen, mooie fotolijstjes of planten
Studeerkamer: als boekenplank

Voor elk wat wils

Er zijn vele varianten wandplanken verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit brede, smalle, met een opstaand randje, van (steiger-)hout, metaal of plastic en met of zonder onzichtbare bevestiging. Met een strak of juist doorleefd uiterlijk. Gelakt in alle mogelijke kleuren of juist onbehandeld. Online vind je heel veel moois. Voor ideeëen zijn sites als Pinterest en VT-wonen aan te bevelen.

Een ijzersterk duo: wandplank en plankdragers

Nu de wandplank is uitgekozen krijg je met de volgende keuze te maken, de plankdragers! Je wandplank wordt nog mooier met bijvoorbeeld stoere, industriële plankdragers, bijzonder mooi in combinatie met steigerhout of een eiken plank. Er is een groot aanbod aan plankdragers. Van super strak tot vintage. Behalve heel decoratief is een plankdrager noodzakelijk voor een deugdelijke bevestiging aan de muur.

Stevig verankerd? Klaar om te gebruiken!

Hoe kun je plankdragers het beste aan de wand bevestigen?
Het is gelukt! Je hebt én een mooie wandplank uitgezocht én bijvoorbeeld die mooie, industriële plankdragers. Uiteraard kun je niet wachten om die op te hangen. Als er bij de plankdragers geen schroeven en pluggen zijn meegeleverd zorg dan dat je voldoende bevestigingsmateriaal hebt. Weet je in wat voor een soort muur je gaat boren? Een holle muur vraagt om holle-wand-pluggen. Een betonnen muur om een klopboormachine. Gebruik een rolmaat of duimstok om te bepalen waar de gaten in de muur moeten komen. Geef met een potlood de plek aan waar de gaten geboord moet worden. Een paar extra handen zijn handig om te bekijken of de plank inderdaad op de gewenste plek komt te hangen en om deze waterpas te bevestigen.
Boor nu voorzichtig de gaten en schroef de plankdragers vast. Leg de wandplank erop en verheug je over het resultaat! Laat je het bij dit ene exemplaar?

Bron: 123kasten.nl