Het klinkt heel voordelig om je eigen huis te schilderen, maar vaak kom je dan bedrogen uit. Er zijn meerdere redenen waarom je soms beter voor een schilder kunt kiezen dan zelf de kwast ter hand te nemen.

Het klinkt misschien een beetje raar omdat je denkt dat een huis schilderen een simpele klus is en omdat je denkt dat zelf iets doen altijd goedkoper is. Hieronder zul je leren waarom dat niet altijd het geval is. En zeker bij het schilderen van een huis zul je merken dat goedkoop echt duurkoop kan zijn.

Aandachtspunten van huis schilderen

Een huis wordt meestal geschilderd vanwege onderhoudsredenen. Een verflaagje beschermt de kozijnen en eventueel de gevel van externe invloeden; bijvoorbeeld weersinvloeden en roet van auto’s.

Het is dus van groot belang dat het schilderen op de juiste manier met de juiste materialen wordt uitgevoerd, alleen op deze manier is het huis op z’n best beschermd tegen deze weersinvloeden. Een schilder weet precies welke verf hij hiervoor nodig heeft en hoe hij de verflaag aanbrengt op de elementen van een huis.

Kosten zijn terugkerend

Omdat onderhoud periodiek uitgevoerd moet worden zijn de kosten voor het schilderen van het huis ook terugkerende kosten. Alleen het verschil bij het zelf schilderen en het laten schilderen van je huis door een professionele schilder dat wanneer een professionele schilder het doet het huis waarschijnlijk veel langer beschermd blijft.

Als je het zelf schildert zul je zelf de materialen moeten kopen, maar omdat je eerder weer moet schilderen ben je dus uiteindelijk duurder uit dan wanneer je het laat doen door een goede erkende schilder.

Goed zoeken voor de beste prijs

Uiteraard wil je niet teveel betalen voor het laten schilderen van je woning. Het is daarom raadzaam om bij verschillende schildersbedrijven een offerte aan te vragen. Op deze manier heb je snel inzicht in de kosten en kan je gemakkelijk de beste aanbieding vinden.

Vraag alleen bij erkende bedrijven een offerte aan want je wilt natuurlijk dat het schilderwerk goed aangebracht wordt.