Heeft u zojuist gezien of gehoord dat er een ruit bij u kapot is gegaan? Heel vervelend en kan soms zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het belangrijk om hierbij snel te handelen en ook nog eens dit correct op te pakken. Of er nou een bal door de ruit vliegt of dat de ruit door een steentje klapt, de oorzaak doet er voor eventjes niet toe, allereerst is het de bedoeling dat het word opgelost.

 

Volg de onderstaande stappen om uiteindelijk tot de oplossing te komen. Bij het volgen van de stappen is het verstandig om zo rustig mogelijk te blijven, het gaat sowieso opgelost worden.

 

  • Stap 1. Schat de situatie in en bekijk waar er zoal schade is toegebracht. Het maken van foto’s kan helpen in de latere stappen wanneer de verzekering om de hoek komt kijken. Maak daarom foto’s van de situatie en de schade die is aangericht. Zowel aan het raam als de omliggende omgeving. Zijn het 1 of meerdere ruiten en op welke manier is het glas gebroken? Probeer zoveel mogelijk het gebroken glas op te ruimen, hierdoor is de kans op verwondingen kleiner. Houdt de huisdieren en kinderen zoveel mogelijk op afstand, met kapot glas is het te gemakkelijk om jezelf te verwonden.
  • Stap 2. Bekijk of u verzekerd ben tegen dergelijke glasschade. Of dit in de polis zit is afhankelijk van de manier waarom de schade is ontstaan. Dit is lastig om direct voor u te beantwoorden. Neem daarom contact op met de verzekeringsmaatschappij en vraag naar de feiten. Geef aan hoe de glasschade is ontstaan en zij kunnen voor u beoordelen of deze situatie is verzekerd. Bent u verzekerd dan zullen zij u een glaszetter toekennen die het zal gaan oplossen.
  • Stap 3. Het glas zal vervangen moeten worden. Doordat de schade vaak onverwachts komt, zal er op korte termijn geschakeld moeten worden. Hierin liggen kansen, aangezien het glas toch al vervangen moet worden. Had u nog enkel glas, dan kan dit zomaar het goede moment zijn om dubbel glas te laten zetten. Dit zal geheel van uw budget afhankelijk zijn en van de huidige ruit die erin zat. Misschien wilt u bij de nieuwe ruit wel roosters of andere opties toevoegen. Hierover kunt u zich natuurlijk ook laten adviseren door de glaszetter.