In het verleden kon u bij het aanbesteden van een verbouwing of het doorvoeren van verbeteringen in of aan uw woning rekenen op min of meer één bedrijf die alle werkzaamheden voor u kon uitvoeren. Een echte allround aannemersbedrijf met specialisten in vaste dienst die met vakmanschap en de juiste bouwmaterialen dergelijke renovaties konden uitvoeren. Dit betekende dat als u uw keuken wilt verbouwen, de woonkamer wilde uitbreiden of de badkamer ging vernieuwen u voor alle werkzaamheden terecht kon bij dat ene bedrijf. Vandaag de dag richten veel bedrijven, zoals klusbedrijven en ZZP’ers, zich op de renovatie van slechts een gebied of ruimte van het pand. Als zodanig, zijn er nu verschillende keuken renovatie, slaapkamer renovatie en installateurs of klusbedrijven voor badkamer renovatie. Als u uw badkamer wilt verbouwen en op zoek bent naar een klusbedrijf of aannemer om deze voor dit project in te huren, is het goede nieuws dat u uit veel bedrijven kan kiezen en het slechte nieuws dat het maken van keuzes dan ook weer bemoeilijkt wordt door het grote aanbod. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen in het inhuren van de juiste badkamer renovatie bedrijf, leest u verder voor wellicht voor u bruikbare informatie:

  • Begin uw zoekopdracht met het verkrijgen van een aantal aanbevelingen. U kunt niet verkeerd gaan met het maken van een lijst van mogelijke in te huren klusbedrijven, die badkamers verbouwen met hoogwaardige bouwmaterialen, door uw vrienden, buren of collega’s te vragen naar hun ervaringen. Zeker dat er een aantal bij zijn die hun toilet of badruimte gerenoveerd hebben. Door het volgen van deze tip, kunt u meteen een idee krijgen van de professionaliteit en kwaliteit van het werk van het betreffende klusbedrijf.
    • Wanneer u om een offerte verzoekt, vraag dan om gedetailleerde en transparante overzichten van alle werkzaamheden. Vraag ook naar stelposten en eventuele verborgen kosten om verrassingen gedurende het werk te voorkomen. Laat ook aangeven dat het bedrijf enkel gekwalificeerde en ervaren vakmensen zal sturen voor he tuitvoeren van werk. Tevens dienen alle gebruikte bouwmaterialen, ook de leidingen en koppelingen die in de muur worden verlegd, van hoge kwaliteit te zijn.
    • Vraag het aanbestedende bedrijf of u contact kunt opnemen met hun klanten uit het verleden. Als het klusbedrijf geen referenties kan geven en de eventuele tevreden klanten niet bereid zijn om dit te doen hebben dan geeft dat een goed idee van hoe de uitvoering van de renovatie of verbouwing is verlopen.
    • Neem de tijd om persoonlijk een aantal van voltooide projecten zoals een badkamer verbouwing en de kwaliteit van de gebruikte bouwmaterialen door het betreffende klusbedrijf te bekijken. Je kunt gemakkelijk een indruk krijgen van de foto’s op de website of de portefeuille uit de folder van het klusbedrijf, maar één of twee badkamerrenovaties zelf bekijken geeft het complete beeld. Daarmee weet je zeker dat de foto’s ook daadwerkelijk van één van de door de installateur voltooide projecten zijn. Als zodanig zou het de moeite waard zijn om tenminste één van de voltooide projecten van het renovatie bedrijf te gaan zien en een praatje met de cliënt te maken.
    • Tot slot, stel zeker dat het in te huren bedrijf beschikt over een schadeverzekering. Ongevallen zijn mogelijk terwijl het klusbedrijf werkt aan uw badruimte. Er kan tijdens het verbouwen of het verwerken van bouwmaterialen altijd schade ontstaan, ook buiten de badkamer, en het is wel zo prettig als dat gewoon gedekt wordt door een verzekering.