Een goede en betrouwbare loodgieter kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt namelijk niet maandelijks een loodgieter nodig, eens in de zoveel jaren heb je eens een loodgieter nodig. In Google zoeken naar bijvoorbeeld “Loodgieter in Heemstede” brengt je ongeveer 47.900 resultaten, terwijl dé beste loodgieter in Heemstede misschien niet eens in de top resultaten staat. Welke moet je kiezen? En hoe kun je zien of een loodgieter betrouwbaar is?  Lees dit artikel met tips voor het kiezen van een loodgieter.

Waar moet een betrouwbare loodgieter aan voldoen als professional?

Zoals we hierboven al beschreven hebben is de keuze reuze als je op zoek bent naar een loodgieter. Niet iedereen die zich neerzet als loodgieter is daadwerkelijk een professional. Daarom is het handig om te kijken of deze persoon of bedrijf lid is van een branchevereniging, zoals VLOK. Hun controleren de loodgieters en verplichten hen aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Hierdoor weet je dus 100% zeker dat de loodgieters aan strenge eisen voldoen en goed werk leveren. Ook is het handig om even op de website van de KVK te checken of een loodgieter staat ingeschreven en of de adresgegevens kloppen. Zo kun je zien of het bedrijf überhaupt bestaat.

Aan welke eisen moet de loodgieter voldoen?

Welke eisen stel jezelf aan een loodgieter? Deze belangrijke vraag is handig om jezelf te stellen. Wat is in jouw ogen het belangrijkst voor een loodgieter? Kwaliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit, prijs of iets anders? Ga op zoek naar een loodgieter die voldoet aan jouw eisen, volg je instinct en vraag kennissen of familie naar hun ervaringen met loodgieters bij jou in de omgeving.