Als je een wat oudere woning koopt, heb je direct inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Via het energielabel zie je direct hoe duurzaam de woning is. Voor een nieuwbouwwoning gelden er weer andere regels. Als je een woning nieuw laat bouwen, dan krijg je geen energielabel toegewezen maar wordt er gekeken naar de EPC-norm.

Het bezitten of huren van een huis kan veel kosten met zich meebrengen. Zo kan de energierekening vaak een van de grootste kostenposten zijn. Om ervoor te zorgen dat de kosten niet extreem oplopen, kun je overstappen van energieleverancier. Maar ook kun je je woning verduurzamen, op die manier kun je maandelijks een hoop geld besparen. Kom erachter wat voor energielabel jouw woning heeft door een energielabel te kopen. Met het isoleren van de gevel en het dak, behaal je de meeste winst, daarna de vloer en dubbel glas. Wil je het meteen goed doen? Kies dan voor de meest isolerende isolatie. En bij dubbel glas kies je het beste voor HR++.

Besparen door je woning duurzaam te maken

Om maandelijks te besparen op de energiekosten, kun je je woning verduurzamen. Door bijvoorbeeld te investeren in betere isolatie, of zonnepanelen te plaatsen kun je maandelijks aanzienlijk geld overhouden. Veel huizen kunnen vrij makkelijk en snel duurzaam gemaakt worden. Hierdoor zal er minder energie nodig zijn om de woning op de gewenste temperatuur te houden. De kosten die je hiermee bespaart, kun je weer investeren om de woning nog duurzamer te maken.

Verduurzamen door nieuwe technieken

Anno 2021 kan een woning worden verduurzaamd door een hoop nieuwe technieken die tegenwoordig kunnen worden uitgevoerd. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmte- en koudeopslag, dit zorgt ervoor dat warmte of kou wordt opgeslagen en pas wordt gebruikt wanneer het nodig is. Hierdoor bespaar je enorm op de energiekosten en is de woning een stuk duurzamer.