Nu heb je dat mooie huis gekocht en nu wil je natuurlijk dat alles er perfect uit komt te zien. Vaak komt bij mensen dan ook het idee naar boven om een zwembad aan te leggen in de tuin. Een fantastisch idee natuurlijk maar om een zwembad mooi te houden komt wel meer bij kijken.

Ten eerste wil je het water van het zwembad altijd zo goed mogelijk schoon houden en nu kun je natuurlijk hiervoor een zeil gebruiken maar dit is niet zo handig. Ten eerste geeft het een heel lelijk gezicht aan de tuin en daarnaast is het ook niet heel erg effectief. Je kunt daarom beter kiezen voor een lamellen afdekking. Met een lamellen afdekking ben je ervan verzekerd dat het zwembad beschermt wordt tegen allerlei invloeden van buitenaf. Daarnaast blijft in de zomer het water ook lekker schoon want geen vuiltje komt hier doorheen.

Nu kunnen er natuurlijk ook wel enkele nadelen aan lamellen kleven. Plastic vervormt namelijk bij hitte en mochten er nu net een paar warme zomers zijn dan kunnen de lamellen binnen relatief korte tijd al grote schade ondervinden. Nu zijn er gelukkig ook solar lamellen en deze zijn U.V. gestabiliseerd en doorstaan alle weersinvloeden van onze west Europese jaargetijden.

Deze lamellen zijn uniek te noemen doordat ze meerdere speciale eigenschappen hebben. Zo hebben de lamellen een isolerend effect maar ook een opwarmend effect. Dit zorgt ervoor dat het water in het zwembad snel warm wordt als de zon eenmaal gaat schijnen. Het materiaal is zo stevig dat bijvoorbeeld vallende eikels de lamellen niet zullen beschadigen. Daarnaast hebben de lamellen ook een hogere temperatuurbestendigheid wat ervoor zorgt dat de lamellen niet snel zullen vervormen door hogere temperaturen. Dit is ook exact de reden dat deze lamellen ook populair zijn in de zuidelijke Europese landen.