Veel huizen hebben een zolder. Ideaal voor het opbergen van oude spullen die je wel graag wilt bewaren. Ook is er vaak een plekje op de zolder voor de kerstspullen, carnavalskleren of winterjassen. Aangezien deze spullen niet elk moment van het jaar nodig zijn, is het ideaal om ze zo ver mogelijk uit het zicht op te bergen. Verder kan een zolder goed gebruikt worden als speelkamer of als ruimte waar je opgroeiende pubers kunnen chillen met vrienden. Of wat dacht je van een plek voor een extra slaapkamer? Dit kan prima, maar voordat je hier lekker kunt slapen moet er wel hier en daar iets geklust worden. Denk hierbij vooral aan het volgende:

Isoleren van de zolder


Zonder isolatie, zal een zolder tijdens de winter erg koud zijn en gedurende de zomermaanden snikheet. Echt prettig zal er dus niet geslapen worden in deze ruimte als er geen goede isolatie aanwezig is. Door het isoleren van de daken en de muren blijft de temperatuur aangenaam, bespaar je op de energierekening en geef je vocht geen kans. Omdat isoleren een lastige klus kan zijn, is het verstandig een isoleerbedrijf in te schakelen. Een goede speler in de isoleermarkt is Isoprofs Nederland gevestigd in Meijel. Deze isolatie specialist maakt je zolder in korte tijd een aangename plek om te overnachten en heerlijk weg te dromen.

Al gedacht aan verwarming


Ook zeker belangrijk is het de mogelijkheid om de zolder te verwarmen. Ondanks goede isolering, kan het namelijk aardig koud worden in de winter. Vaak hangt de CV-ketel voor het verwarmen van uw huis al op zolder. Naast goede isolatie is er verder een radiator en een aansluiting op het verwarmingssysteem nodig om de zolder goed te kunnen verwarmen. Indien de CV-ketel niet op zolder hangt, dan heeft u ook verwarmingsbuizen nodig voor het aanleggen van de verwarmingsinstallatie.

 

Hoge zolder? Dan is een goede ladder handig!


Zolderkamers hebben vaak een hoog plafond wat lastig te bereiken is. Naast het laten aanleggen van verwarming en isolatie in de nieuwe slaapkamer is aankleding belangrijk. Je zoon wilt zich namelijk thuis voelen in zijn nieuwe slaapkamer en een likje verf en een nieuwe vloerbedekking is dan niet verkeerd. Voor het schilderen van het plafond van de zolder is het handig om een stevige ladder aan te schaffen. Dirks heeft ladders beschikbaar voor het schilderen van hoge plafonds of muren. Tevens kun je met een ladder goed alle hoeken en gaten van de zolder schoonmaken. Indien de zolder voorheen alleen gebruikt is voor opslag, zal dit ook zeker nodig zijn!

 

Laat het aankleden beginnen


Nu alles is geïsoleerd, verwarmd, geschilderd en schoongemaakt is het tijd voor de aankleding van de nieuwe slaapkamer! Kijk eens rond voor een leuke vloerbedekking of laminaat en zoek naar passende meubels. Misschien past het huidige bed en de kledingkast niet op de nieuwe kamer. Deze kans is erg groot, omdat een zolder vaak schuine daken heeft. Ook zal een nieuw bed nodig zijn als dit uit één stuk bestaat en de ingang van de zolder steil of zeer smal is.