graven in je tuin

Ga jij binnenkort graven in jouw tuin? Als jij van plan bent om jouw tuin een opknapbeurt te geven dan is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Hierdoor zorg je ervoor dat jouw tuin echt een eyecatcher wordt voor iedereen die de tuin komt bekijken. De komende maanden heb je alle tijd om de tuin op te knappen en vervolgens van de zomer of de nazomerse dagen te genieten. Jouw plezier in de tuin zal toenemen als je bijvoorbeeld een zwembad aanlegt, daarbij is een minigraver kopen of huren essentieel.

Een melding maken

Voordat je gaat graven in een eigen tuin is het belangrijk om een melding hiervan te maken. Dit noem je een Klic-melding. Dit moet gedaan worden om aan de wettelijke voorschriften te voldoen, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Hierdoor krijg je informatie over welke leidingen in de grond liggen. Verder heb je bij de verbouwing hulp nodig van een bedrijf, zoals Pon Compact. Dit bedrijf kan de experts leveren die jij nodig hebt bij de verbouwing. Mannen en vrouwen met voldoende expertise en ervaring. 

Graafmachine huren

Als je het graven in de tuin gemakkelijker wenst te maken, is het belangrijk om te kiezen voor een graafmachine. Hierdoor wordt spierkracht vervangen door machinale krachten. Je moet natuurlijk over de juiste apparatuur beschikken, waardoor het belangrijk is om voldoende informatie te lezen over de graafmachine die jij wenst in te huren. Wat is bijvoorbeeld het vermogen van deze graafmachine? Vergelijk verschillende leveranciers met elkaar om tot de beste optie te komen. Eventueel kun je advies vragen van een hovenier. 

Een budget vaststellen

Een volgende stap is kiezen voor het vaststellen van een budget, waarmee je de financiering van de tuin mogelijk maakt. Voor het praktiseren van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen heb je namelijk geld nodig. Vervolgens kun je samen met de hovenier op zoek gaan naar geschikte apparatuur en materialen om een realistisch tuinontwerp tot stand te brengen. Naast het plaatsen van een zwembad kun je tevens kiezen voor een nieuwe heg, of voor nieuwe planten om de uitstraling van de tuin te veranderen.