Verhuizen is best spannend, maar aan de andere kant kan het ook een beetje frustrerend zijn. Zo is het waarschijnlijk leuk om naar je nieuwe plek te gaan, maar kan dit proces van verhuizen soms gekenmerkt gaan met stress, werkdruk en moeite. Om met een goed gevoel uw nieuwe woning of pand in te gaan kan het verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Er zitten uiteraard kosten aan verbonden, maar op een aantal aspecten is het mogelijk om deze kosten te drukken.

Vaste kosten

De kosten die je eigenlijk altijd maakt, zijn ook de kosten waar grotendeels de totale rekening op gebaseerd is van verhuisbedrijven. Deze kosten zijn:

  • Kosten verhuiswagen
  • Arbeidsuren
  • Voorrijkosten

Deze drie kosten samen vormen vaak voor het grootste deel de totale kosten van de verhuizing. Naast deze kosten zijn er ook nog eventuele aanvullende kosten. Besparen op deze kosten kan en is ook redelijk makkelijk. Zo kan je de kosten van de verhuiswagen beperken door of minder spullen mee te nemen, of een deel al zelf te vervoeren. Kosten van de verhuiswagen worden namelijk bepaald op het aantal vierkante meter laadvermogen. Minder spullen resulteert dan in een compactere verhuiswagen en dus lagere kosten. Arbeidsuren kunnen gedrukt worden, door zelf mee te helpen of bepaalde zaken zelf uit te voeren. Zo kan je de spullen zelf inpakken en uitpakken, waardoor er minder uren nodig zijn van de verhuizer. Ook kan het handig zijn om meerdere verhuizers in te schakelen. Zo heb je weliswaar meer mensen rondlopen, maar kan het werk sneller en effectiever worden uitgevoerd en zo alsnog besparend zijn. De voorrijkosten kunnen beperkt worden door een verhuisbedrijf te kiezen wat dacht bij u in de buurt woont. Zo betaal je minder kilometers.

Aanvullende kosten

Extra kosten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld het uitbesteden van de montage en installatie van de meubels. Ook kan een parkeerontheffing- of vergunning nodig zijn om het werk te bespoedigen. In grote steden zoals Hilversum kan dit oplopen tot €50 euro, maar kan er wel voor zorgen dat het werk sneller en effectiever kan worden uitgevoerd. Zo kan je weer besparen op rijkosten en arbeidsuren.