Rolluiken waren vroeger in de meeste gevallen saaie dingen die aan de gevel waren bevestigd. Het was nodig, maar liever niet. Een noodzakelijk kwaad dus.  Dit is in de laatste jaren snel veranderd. Meer en meer mensen kiezen er voor om hun rolluiken aan te passen aan de stijl die het huis met zich meebrengt. Denk hierbij aan de kleur, maar ook aan het materiaal dat wordt gevoerd in de rolluiken. Een goed voorbeeld van het materiaal dat de laatste jaren verbeterd is, is glasvezel. Dit product wordt ook in de telefonie meer en meer gebruikt, maar wordt dus ook in rolluiken verwerkt. Het wordt verweven met elkaar en zorgt daarmee voor een ideaal materiaal dat slijtvast is en niet kan schimmelen als het rolluik nat geweest is en weer wordt opgehesen.

Eigenschappen van rolluiken

Rolluiken worden traditioneel gebruikt om de zon buiten huis te houden. Daar zijn de meeste rolluiken nog steeds geschikt voor, maar het is breder dan dat. De meeste rolluiken voorkomen namelijk inkijk en zorgen ook voor isolatie door de luchtbrug die ontstaat tussen het rolluik pantser en het glas. Alle eigenschappen van de rolluiken op een rij:

  • Houdt de zon buiten
  • Zorgt voor isolatie
  • Rolluiken verduisteren de kamer
  • Rolluiken zijn inkijk werend
  • Rolluiken geven een veilig gevoel

Door de strakke ontwerpen van de nieuwe rolluiken is het bovendien geen schande om de rolluiken aan het kozijn te hebben hangen. Waar het vroeger nogal steriel oogde, zijn rolluiken nu modern en strak en horen ze op praktisch ieder kantoor thuis en bij veel woningen mis staan ze ook niet meer.

Op die manier weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je huiskamer. De rolluiken zijn bovendien gemakkelijk op te hangen en zelfs de wat minder bedeelde klusser kan er goed mee om gaan en heeft ze binnen een middag allemaal opgehangen!