Nederlanders zijn trots op hun ramen, deuren en kozijnen. Veel van onze woningen zijn goed verzorgd en achter de ramen is altijd wat moois te zien. Of het nou gaat om die bloeiende orchidee, dat leuke andere plantje of die opvallende beeldjes: Nederlanders laten graag aan voorbijgangers zien hoe het er binnen voor staat. Het is niet voor niets dat je bij veel huizen dwars er door heen kunt kijken. Mensen vinden het belangrijk dat hun woning gezelligheid en toegankelijkheid uitstraalt.

Dat stelt wel hoge eisen aan ons glas en aan onze ramen en kozijnen. Het glas moet blinken, schoon zijn en de ramen en kozijnen moeten aan de hoogste standaarden voldoen. Als dat niet zo is, moet je het glas vervangen of eventueel zelfs de kozijnen eruit laten halen. Het kan ook zo zijn dat er nog een heel nieuw raam geplaatst moet worden. We helpen je graag op weg en geven je wat advies waar je op moet letten bij het kiezen van een glaszetter.

Kies voor een glaszetter uit de regio
Waar het bij aannemers nog wel eens loont om iemand van heel ver weg te halen, daar kan bij dat glaszetter eigenlijk niet uit. Het is een vrij generiek product, dat qua kwaliteit niet veel onderling verschilt kent. Het is belangrijker dat jij het vertrouwen heb dat de glaszetter zijn werk goed gaat doen en dat het voldoende netjes. Een glaszetter uit de regio is dus doorgaans zeker voldoende.

Kies direct voor dubbel glas als dat nog nodig is
Helaas zijn er nog voldoende woningen in Nederland waar dubbel glas niet de standaard is. Zeker jaren ’30 woningen hebben niet in alle gevallen dubbelglas. Terwijl het enorm kan helpen bij het beperken van de stookkosten en het huis een stuk beter geïsoleerd is na het plaatsen van dubbel glas. Het is een investering en het kan zo zijn dat de glaszetter zelfs een nieuw kozijn moet plaatsen, maar in ieder geval is het handig om te zorgen voor dubbel glas.

Bovenal geldt dat de glaszetter en degene die de kozijnen en ramen voor je gaat plaatsen, je goed kan adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden en over de voordelen van wat je met dubbel glas wilt doen.