Een gietvloer, je hoort het de laatste tijd steeds meer en dat is ook niet zo gek. De naam zegt het al, de vloer wordt er als het ware ingegoten. Als je ervoor kiest om een gietvloer te nemen, heeft dat diverse voordelen. Zo is de vloer bijvoorbeeld naadloos, heel makkelijk in onderhoud en gaat hij jarenlang mee. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je de laatste trends en de prijs van een gietvloer.

Trends gietvloeren

Gietvloeren zijn er in diverse soorten en kleuren, waarbij je persoonlijke smaak om de hoek komt kijken. Daarnaast zijn er ook een aantal trends, namelijk:
– Betonlook. Een gietvloer met een betonlook is zeer populair. Zo’n betonlook geeft warmte en sfeer aan je kamer, en dat wil toch iedereen? Daarnaast heb je met deze vloer eindeloze mogelijkheden met de rest van je meubels.
– Gietvloer in de keuken. Steeds vaker kiest men ervoor om niet alleen een gietvloer in de woonkamer te leggen, maar juist (ook) in de keuken. De keuken is een centraal punt in het huis. Hier wordt het eten klaargemaakt, gegeten en de dag doorgesproken. De keuken moet dus een plek zijn waar warmte en sfeer is, en hoe kan dat beter dan met een gietvloer?
– Strakke vloer in combinatie met tapijt. Een gietvloer is natuurlijk heel strak en egaal, waardoor een warm, kleurrijk tapijt dit patroon doorbreekt en het een gewaagd geheel geeft. Ga eens voor een natuurlijk gekleurde gietvloer, bv. bruin of beige, en leg daar een kleurrijk tapijt op.

Prijs van een gietvloer

Uiteraard hangt de prijs allereerst af van het aantal vierkante meter. Toch zit hier wel een voordeel aan. Als de oppervlakte groter wordt, wordt de prijs per vierkante meter namelijk minder. Daarnaast is de prijs sterk afhankelijk van het soort vloer dat je kiest én hoeveel lagen er worden aangebracht. Hoe meer lagen, hoe hoger de kosten uit zullen vallen aangezien het veel meer tijd kost om te leggen en er meer materiaal nodig is. Tot slot heeft elke soort gietvloer een andere manier van plaatsen, waardoor ook daar de prijs in varieert.

Om je een indicatie te geven van de gietvloer prijs per vierkante meter, vind je hieronder een opsomming van verschillende soorten gietvloeren.
– Coatingvloer – €17 per vierkante meter
– Cementgebonden gietvloer – €60 per vierkante meter
– Epoxyvloer – €80 per vierkante meter
– Polyurethaan – €90 per vierkante meter
Bij bovenstaande prijzen is uitgegaan van een ruimte van 50 vierkante meter.